Honkballers en Softballers eindelijk naar buiten

04 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Honkballers en Softballers eindelijk naar buiten

ZWIJNDRECHT - Honkbal en softbal zijn typische zomersporten. De leden van HSV Zwijndrecht hebben dan ook tandenknarsend thuis zitten wachten totdat ze eindelijk weer het veld op mochten. En dat tijdens de warmste aprilmaand uit de geschiedenis.

Vorige week konden de jeugdleden (tot en met 18 jaar) eindelijk weer het veld op. Het bestuur heeft een protocol opgesteld met voorwaarden waaronder dit veilig kan gebeuren en heeft speciale kaderleden aangesteld om tijdens de trainingen daarop toe te zien.

De allerjongste spelertjes (jongens en meisjes tot 8 jaar) trainen afwisselend op maandagmiddag om 17.30 uur en op zondag om 11.00 uur. De training duurt dan een uur. De pupillen (8-12 jaar) honkballers trainen anderhalf uur op woensdag (17.30 uur) en op zaterdag (11.00 uur). De aspiranten (12-16 jaar) honkballers trainen ook anderhalf uur op maandag (17.30 uur) en op woensdag (17.30 uur). De softbalmeisjes (12-19 jaar) trainen 1,5 tot 2 uur op maandag (18.30 uur) en donderdag (18.00 uur). Alle trainingen vinden plaats op sportcomplex Bakestein.

Niet-leden zijn ook welkom
Overeenkomstig de wens van de overheid zijn bij HSV Zwijndrecht bij de trainingen nu ook niet-leden welkom om mee te doen. Om dit voor te kunnen bereiden worden niet-leden gevraagd zich vooraf even aan te melden met een bericht aan jeugd@hsvzwijndrecht.nl met daarin naam en leeftijd. Dan krijgen zij een bericht wanneer zij welkom zijn en welke veiligheidsmaatregelen er gelden. Ook ligt er dan spelmateriaal voor hen klaar.

Start competitie gloort
Heel voorzichtig wordt er rekening mee gehouden dat de honkbal- en softbalcompetities binnenkort weer van start gaan. Voor de jeugd hoopt de Bond de competitie op 19 mei te starten en voor de senioren op 9 juni. De competities zullen dit seizoen dan doorlopen tot ver in oktober.
Als separate bijlage wordt een foto gestuurd met daarop een beeld van de eerste training van de pupillen honkballers, allemaal op 1.5 meter afstand opgelijnd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.