Bevrijdingsdag: bewoners en medewerkers verzorgingshuizen Zwijndrecht en Heerjansdam verrast met lekkernijen

06 mei 2020 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Om 75 jaar vrijheid te vieren, waren er in de gemeente Zwijndrecht talloze activiteiten georganiseerd. Helaas konden de meeste activiteiten niet doorgaan vanwege de situatie met Corona. Maar 75 jaar vrijheid wilden de Stichting 4 en 5 mei Comité Zwijndrecht, de Oranjevereniging Heerjansdam en de gemeente Zwijndrecht niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Alle 75-jarige inwoners in Zwijndrecht en Heerjansdam en de inwoners, die dit jaar 75 jaar worden, werden op dinsdag 5 mei verrast met een oranje lekkernij.

De eerste 75-jarige inwoner die blij werd gemaakt, was mevrouw Gouw-Quaak uit Heerjansdam. Burgemeester Hein van der Loo en Ad Plaizier, voorzitter van de Oranjevereniging Heerjansdam, reikten de lekkernij persoonlijk aan haar uit. Om de lekkernijen bij iedereen op tijd te krijgen, hielpen jongeren van Vivera Sportcoaches, Stichting Jong Zwijndrecht, Toppie Sport, Scouting Panoord en Waterscouting De Vikings mee met bezorgen.

Om 75 jaar vrijheid toch een feestelijk tintje te geven, werden de bewoners en het (aanwezige) personeel van de verzorgingshuizen in Zwijndrecht dinsdag 5 mei getrakteerd op een Bevrijdingsgebakje. Voorzitter Wil Hofland en penningmeester Margot Pijl van de Stichting 4 en 5 mei Comité Zwijndrecht brachten het gebak bij de verzorgingshuizen langs; de attentie werd zeer gewaardeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.