18-jarige scooterrijder valt wel erg op in Zwijndrecht

09 juni 2020 door Hennie van der Zouw
18-jarige scooterrijder valt wel erg op in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Op maandag 8 juni 2020, omstreeks 17:00 uur, zagen agenten een scooterrijder over een groot deel van de Beethovenlaan op zijn achterwiel rijden. Hierna zijn zij achter de bestuurder aangegaan en hebben hem aangesproken bij winkelcentrum Oudeland. De bestuurder, een 18 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht, had gelijk door waarom onze collega’s naast hem stonden.

Voor nadere controle of de constructiesnelheid van de scooter in orde was, moest hij de agenten volgen naar het politiebureau in Zwijndrecht. Daar werd de scooter op de rollentestbank gezet. Na de test kwam er een snelheid van 82 km/h uit. Na correcties zijn dat 73 werkelijke km/h.

De verdachte heeft bekeuringen gekregen voor het rijden op zijn achterwiel en voor de te hoge constructiesnelheid. Voor deze beide bekeuringen zal de officier van justitie het boetebedrag bepalen. Hier wordt rekeningen gehouden met recidive.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.