Unieke viering van bouw De Eendracht

12 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Unieke viering van bouw De Eendracht

ZWIJNDRECHT - Op een unieke manier is donderdagmiddag het officiële startsein gegeven van de bouw van De Eendracht aan de Oude Maas. De bouw is in maart al begonnen en het was de bedoeling om dat toen al met toekomstige bewoners te vieren. Maar dat kon niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Champagne
Afgelopen donderdag is de bouw van de vijftien eengezinswoningen en drie appartementen alsnog gevierd. De toekomstige eigenaren konden via een live videoverbinding meeluisteren naar speeches van wethouder Jos Huizinga en directeur Gilbert Kokenberg van AM Zuidwest en zien hoe zij het officiële startsein gaven voor het nieuwbouwproject. Dat gebeurde door een fles champagne tegen een van woningen in aanbouw te breken.

Geschiedenis nieuw leven inblazen
In zijn speech verwees wethouder Huizinga naar de geschiedenis van Zwijndrecht die met de bouw van De Eendracht nieuw leven wordt ingeblazen. De naam van het bouwproject verwijst naar molen De Eendracht die in 1839 is gebouwd en zaad vermaalde tot olie.

De wethouder noemde de toekomstige bewoners geluksvogels. "U gaat comfortabel wonen in een aantrekkelijke omgeving. U kunt heerlijk wandelen langs autovrije promenades en u heeft een prachtig uitzicht op de monumentenstad Dordrecht. In Zwijndrecht zeggen we vaak: Dordrecht heeft het, Zwijndrecht ziet het."

Het is de bedoeling dat het project in het eerste kwartaal van 2021 klaar is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.