zondag 17 januari 2021

Alles over Zwijndrecht

Zwijndrecht maakt samen muziek. Doet u mee?

07 januari 2021
Van donderdag 07 januari 2021 tot en met zondag 24 januari 2021
Van 11:00 uur tot en met 23:59 uur

Net als vele andere sectoren, heeft ook de cultuursector het zwaar door de coronacrisis. Theaters zijn gesloten, mensen kunnen niet meer naar musea en zingen en spelen in uw koor of orkest zijn ook niet meer zo vanzelfsprekend. En dat terwijl musiceren en zingen juist zo ontspannend en ontladend werkt. Daarom maken we in Zwijndrecht nu thuis, volledig coronaproof, een eigen lied. Dit wordt het grootste orkest én koor van Zwijndrecht; alle inwoners! 

Speelt of zingt u ook mee?
Wilt u ook meezingen of spelen met het grootste orkest én koor van Zwijndrecht? Volg dan onderstaande instructies en doe mee! Oh en weet: u hoeft niet bij een orkest of koor te zitten om mee te kunnen doen.

Het lied
Op het nummer 'Ik heb je lief' van Paul de Leeuw heeft burgemeester Hein van der Loo een nieuwe tekst geschreven, speciaal toegespitst op de cultuursector. Want Zwijndrecht heeft een hart voor cultuur: 

"'K Heb je lief met zoveel mensen, ‘t is veel meer dan houden van
Denk aan je klanken op de planken, nu dat eventjes niet kan
Jouw volle zalen en concerten, zetten mij in vuur en vlam
Maar je vult nu slechts de stilte, van Groote Lindt tot Heerjansdam."


Hoe doet u mee?
De bladmuziek is voor elk instrument beschikbaar, evenals de MP3's. De bestanden zijn een handige steun, zodat u precies weet welk tempo u moet aanhouden. Ook kunt u de partijen en het geheel via de MP3's horen. En dan? U kiest uit de bestanden het juiste stuk bladmuziek uit voor uw instrument of stem, repeteer het nummer tot u 'm onder de knie heeft en maak dan een video-opname met uw telefoon of tablet. Terwijl u zingt of het instrument bespeelt, luistert u gelijktijdig naar de muziek via een koptelefoon of oortjes. U speelt dus met de muziek mee. Op deze manier speelt iedereen hetzelfde tempo, maar horen we de MP3's niet op de opname.

Instructies voor het opnemen:

  • Maak de video in de breedte (landscape).
  • Zet de MP3 aan op een koptelefoon of oortjes, zodat het goede tempo gespeeld wordt, maar de muziek niet hoorbaar is in de video.
  • Na de acht tikken op de MP3 begint de (blad)muziek (twee maten). Tel hardop 1,2 mee in de tweede maat van het nummer met de tikken in de muziek. (1,2,3,4,1,2,3,4, wat dikgedrukt is moet hardop gezegd moet worden). Als je het niet zeker weet, dan kunt u ook alle tikken hardop meetellen.
  • Neem het hele nummer op in de video van het begin tot eind, ook als je pas na dertig seconde inzet. Liever een te lange video, dan dat er iets ontbreekt!
  • Zorg tijdens het opnemen voor stilte in de ruimte.
     

Deadline
Het aanleveren van de video's kan tot en met 24 januari via deze link. U kunt uw video gewoon met uw telefoon uploaden.
Zwijndrecht heeft een hart voor cultuur en het zou ontzettend leuk zijn als u ook mee doet!

Vragen
Staat uw instrument er niet tussen of heeft u andere vragen? Mail deze dan naar cultuur@zwijndrecht.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!