zaterdag 15 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Online Volkskerstzang 2020

24 december 2020
Van donderdag 24 december 2020 tot en met donderdag 24 december 2020
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

Elk jaar zijn er in de regio kerstnachtdiensten, maar zoals veel evenementen in 2020 zullen ook de diensten anders verlopen. Zo volgt er dit jaar een online kerstnachtdienst in samenwerking met het platform Kerken in Zwijndrecht. De dienst is vanaf 19.30 uur via YouTube te volgen en vanaf 21.00 uur via RTV Atos en Atos Radio (106.1 FM).

De voorganger is de dienst is dominee René Wouda en de bijbellezing zal worden gedaan door burgemeester Hein van der Loo. Tussendoor volgen interviews met Zwijndrechters die toelichten wat Kerst voor hen betekent en vertellen meerdere voorgangers uit onze stad over een kerstlied dat hen geraakt heeft.

Zanger Bart Mijnster
Naast sprekers is er ook muziek van het Geklank des Konings, het gospelkoor Unlimited en de solisten Bart Mijnster en Anna Majchrzak, bekend van André Rieu. Bart Mijnster is geboren in Zwijndrecht en zong al op jonge leeftijd. Na diverse studies kwam hij in de musicalwereld terecht  en recent heeft hij meegewerkt aan de musical Tina.

Sopraan Anna Majchrzak en Het Geklank des Konings
De sopraan Anna Majchrzak studeerde aan het conservatorium in Rotterdam. Ze zingt regelmatig solo bij verschillende gelegenheiden en werkt samen met diverse orkesten. Zo is Majchrzak onder meer zangeres in het Johan Strauss Orkest van André Rieu. Bij de kerstnachtdienst zal de sopraan solo zingen, waarbij ze onder meer wordt afgewisseld door Het Geklank. Deze 100 jaar oude christelijke muziekvereniging kent een uitgebreid en gevarieerd repertoire.

Gospel Unlimited
Een andere muziekvereniging die meedoet, is Gospel Unlimited uit Hardinxveld. Deze groep bestaat al meer dan 25 jaar en telt momenteel 20 leden. Het motto is: "met muziek het evangelie uitdragen". De dirigent is Marcel van der Poel, een veelzijdig muzikant die ook actief is als pianist en zanger. Voor deze opname begeleidt hij het hij het gospelkoor Gospel Unlimited en de solisten Bart Mijnster en Anna Majchrzak.

Info

Organisator:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!