zondag 12 juli 2020

Alles over Zwijndrecht

Natuuractiviteit jeugd: Herfstkunst

21 oktober 2020
Van 14:30 uur tot en met 16:00 uur

Vandaag is er een natuuractiviteit voor de jeugd tot en met 12 jaar. Kinderen jonger dan 8 jaar zijn ook welkom, maar kom dan met begeleiding.

Het thema is: Herfstkunst

Let op: Tijdens de vakantie's is de tijd van 14.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie in de folder: www.natuur-zw.nl


De kinderen worden begeleid door natuurgidsen van Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (IVN) en vrijwilligers van de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard. Deelname is gratis, maar een kleine bijdrage (waarmee materiaal e.d. kunnen worden aanschaffen) wordt op prijs gesteld.

Het hele jaar door organiseert IVN natuuractiviteiten voor de jeugd. Een zaterdag- en/of een woensdagmiddag van de maand maken de kinderen met hun (groot) ouders op een ongedwongen manier kennis met de natuur in hun directe omgeving. Het is belangrijk dat kinderen hierbij zelf dingen kunnen ontdekken. Vast onderdeel is een onderzoek, spel of opdracht. Per maand wordt een onderwerp gekozen dat aansluit op het seizoen: vogels, vlinders, waterdiertjes, planten, bomen…..

Het doel is dat de kinderen de natuur leren waarderen en aandacht hebben voor dieren en planten in hun omgeving.Kennis is hierbij minder belangrijk; voorop staat de beleving bij het ontdekken en de verwondering over al dat moois in de natuur.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Lidy van der Lans- Exler (natuurgids)

't weetpunt, Develpad 169

681 26 29

lidyexler777@gmail.com www.natuur-zw.nl
Deel dit bericht met je vrienden!