zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Expositie: Picture This!

Expositie: Picture This!

26 september 2021
Van zondag 26 september 2021 tot en met zondag 24 oktober 2021
Van 13:30 uur tot en met 16:30 uur

Van 26 september t/m 24 oktober 2021 worden in KUNZT de winnende werken van de Picture This!-illustratiewedstrijd tentoongesteld.

Openingstijden: Woe-, do-, vrij-, zondag 13:30 - 16:30

Picture This! is een internationale illustratiewedstrijd voor de prentenboekenmakers van de toekomst. Uitgeverij Lemniscaat organiseert deze wedstrijd sinds 2014, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika. Doel van de wedstrijd is om nieuw talent te ontdekken, aan te moedigen en een podium te bieden.

De wedstrijd
Ieder voorjaar worden illustratoren van wie nog niet eerder een prentenboek bij een professionele uitgeverij verscheen uitgenodigd om aan de wedstrijd mee te doen. Per land selecteert een professionele jury drie winnaars. De Nederlandse jury van 2021 bestond uit Mark Janssen, Ellen Vesters, Fred Wartna en Uitgeverij Lemniscaat.

De catalogus en exposities
De winnende inzendingen worden gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers.

Ook worden de illustraties van de winnaars tentoongesteld op verschillende locaties in de deelnemende landen. In KUNZT worden naast de internationale werken uit 2021 de werken van de Nederlandse winnaars uit 2020 getoond.

Ga voor meer informatie en reserveren (verplicht) naar www.kunztzwijndrecht.net

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Kunzt Zwijndrecht

Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1 (Ingang zijde Burgemeester de Bruïnelaan)

078 7703591

info@kunztzwijndrecht.nl www.kunztzwijndrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!