zaterdag 15 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Concert Dutch Baroque

04 juli 2020
Van zaterdag 04 juli 2020 tot en met zaterdag 04 juli 2020
Van 19:00 uur tot en met 20:00 uur

In het prachtig gelegen Kijfhoekkerkje te Zwijndrecht doorbreekt Dutch Baroque op zaterdag 4 juli de door het coronavirus ontstane stilte.

Gerard de Wit (klavecimbel/orgel) en Johanneke de Wit (blokfluit) voeren die dag transcripties uit van Bach’s sonates voor gamba, fluit en viool.

Het programma duurt een uur en wordt uitgevoerd om 19:00 uur en 20:30 uur. De concerten zijn steeds toegankelijk voor maximaal 25 personen.


Johanneke de Wit en Gerard de Wit
Johanneke de Wit studeerde blokfluit bij o.a. Pauline Schenkelaars, Isabel Lehman, Marjan Banis en Reine-Marie Verhagen. Johanneke speelt in diverse ensembles waaronder Dutch Baroque dat onder leiding staat van haar echtgenoot Gerard de Wit. In het dagelijks leven is Johanneke Intern Begeleider en leerkracht op een basisschool te Delft. Zij studeerde aan de PABO en specialiseerde zich in het passend onderwijs door het volgen van een master Educational Needs aan het Seminarium voor Orthopedagogiek te Utrecht.

Gerard de Wit is als artistiek leider van Dutch Baroque één van de jongere oude muziek-pioniers van dit moment. Als organist, klavecinist en dirigent wil hij ambassadeur zijn voor de oude muziek. Daarbij heeft het werk van Johann Sebastian Bach een centrale plek. Voor Gerard de Wit, die het pionierswerk van zijn voormalig leraar Ton Koopman een duidelijk vervolg geeft, staat de vitale uitvoeringspraktijk van oude muziek voorop. Met Dutch Baroque gaf hij succesvolle uitvoeringen van de Hohe Messe in 2018, de Matthäus Passion en Messiah in 2019.


Data en kaartverkoop
4 juli 2020, 19:00 uur (concert 1) Kijfhoekkerk, Zwijndrecht  
4 juli 2020, 20:30 uur (concert 2) Kijfhoekkerk, Zwijndrecht  

Kaartkopers ontvangen op woensdag 1 juli de bevestiging voor welk van de twee concerten zij zijn ingedeeld. De kaartverkoop loopt via de website: www.dutchbaroque.nl.
De prijzen: > 12 jaar € 5,- | volwassenen € 15,-

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Gerard de Wit en Johanneke de Wit

Kijfhoekkerk, Kijfhoek

www.dutchbaroque.nl
Deel dit bericht met je vrienden!