woensdag 8 december 2021

Alles over Zwijndrecht

Aan ta­fel voor de Dia­loog

Aan ta­fel voor de Dia­loog

08 december 2021
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

Waarom ga je op reis, wil je iets van de wereld zien? Op vakantie ga je ineens andere dingen doen dan thuis. Je gaat ‘verdwalen’ in onbekende stadjes, nadenken, boeken lezen.

Wat brengt reizen je? Geeft het je nieuwe inzichten over jezelf, doordat je in situaties terechtkomt, die je in je dagelijkse leven niet meemaakt? Reizen kan je leren om sterk in je schoenen te staan, juist omdat je momenten gaat tegenkomen die je nog niet kent wordt wel gezegd. Het feit dat je op reis uit je ‘gewone leventje’ stapt, leert je nieuwe dingen.

Alle ‘moetjes’ en sociale verwachtingen zijn weggenomen. Soms kan een reis heel verhelderend zijn om uit je eigen omgeving te stappen en met jezelf eens een bak koffie te drinken, in verbinding te komen met je eigen gedachten en gevoel, waar sta je nu in je leven, waar ben je naar op weg, is er bijsturing nodig en volg je nog je eigen weg of vooral de weg van anderen?

Via de dialoog gaan we daarover met elkaar in gesprek. Wat houdt een Dialoog in? Een dialooggesprek, kun je zeggen, is een ontmoeting tussen mensen in een gesprek bij jou in de buurt. Het maakt verbinding tussen mensen die misschien anders niet zo snel met elkaar aan tafel zitten. Dat levert dikwijls, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, nieuwe initiatieven op die de onderlinge binding versterken. Het brengt mensen op nieuwe ideeën en gedachten.

Fijn als je mee wil doen als gespreksdeelnemer aan een dialoogtafel. Met zo’n 6-8 personen om tafel en een getrainde gespreksleider begeleidt het gesprek.

Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Zwijndrecht Walburg

Norderstedtplein 8

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!