Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Rondrit US Cars

Rondrit US Cars

De rondrit voor iedereen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking met US Cars Jong & Oud is in 2008 ontstaan door een idee van Ralph de Vries. Cynthia en Janny van der Graaf waren enthousiast en hebben zich ingezet om dit geheel voor de 1e maal te organiseren op Koninginnedag 2008.

Na het succes van 2008 is besloten dit idee jaarlijks terug te laten komen om iedereen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Particuliere bezitters van een oude of een jonge U.S. Car slaan de handen ineen voor het goede doel. Coördinator Cynthia van der Graaf is op zoek gegaan naar sponsors voor dit evenement en heeft een aantal bedrijven gevonden die dit evenement financieel mogelijk maken.

Na alle positieve reacties van kinderen, ouders, US Car bezitters en verkeersregelaars op de motor is besloten om in 2012 de rondrit voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking voor de 5e maal te organiseren. De voorbereidingen voor de rondrit in 2012 zijn in volle gang.

Als organisatoren zijn wij bijzonder verheugd dat bij vele positieve reacties die wij de afgelopen jaren mochten ontvangen, ook het gemeentebestuur van Zwijndrecht enthousiast heeft gereageerd. In 2009 heeft burgemeester A. Scholten samen met 1 wethouder en een gemeenteraadslid het startsein gegeven voor de rondrit. In 2010 heeft de burgemeester A. Scholten als gast meegereden en zijn waardering voor het evenement uitgesproken.

De start en finish is weer bij Verhage Fast Food, Biesbos 6 in Zwijndrecht (Winkelcentrum Walburg). De tussen stop is gepland bij de Verkerk Groep aan de Molenvliet 1 in Zwijndrecht. Hier kan de lunch worden gebruikt en voor de deelnemers met een lichamelijke en/of geestelijke beperking valt er ook heel wat te beleven.

PROGRAMMA:
10.30 – 11.00 Aanmelden motorrijders en chauffeurs aan de Biesbos 3 (Verhage Fast Food)
11.00 – 11.30 Aanmelden mensen met een beperking
11.00 – 12.00 Motor en auto show aan de Biesbos t.o. Verhage Fast Food
11.00 Laatste briefing motorrijders en chauffeurs
12.00 Vertrek 1e deel rondrit
13.00 – 15.00 Tussenstop bij Verkerk Groep met motor en auto show
13.00 Lunch bij Verkerk Groep
13.15 – 14.45 Nederlandstalige muziek en dans met DJ Clown Minie, Clown Pipi en Bella Beer.
13.15 – 14.45 Rabofonds Drechsteden spellenhoek met o.a. reuze jenga, reuze vier op een rij en een sjoelbak
15.00 Vertrek 2e deel rondrit
16.00 Aankomst aan de Biesbos t.o. Verhage Fast Food
16.00 Traktatie voor mensen met een beperking bij Verhage Fast Food
16.30 Voor mensen met een beperking is de dag helaas afgelopen
17.00 Aanvang BBQ voor chauffeurs, motorrijders en genodigden
20.00 Einde

ROUTE:
Start 1e deel ca. 12.00 uur
Biesbos verlaten richting AVIA, Beneluxlaan, van Schaikstraat, Ringdijk, Burg. Slobbelaan, Thorbeckelaan, Laan van Walburg, Laan van Welhorst, Lage Kade, Antoniuslaan, Nijverheidsweg, De Schenkel, Veersedijk, Kerkstraat, Graaf Willemlaan, van Godewijkstraat, Weteringsingel, Reeweg, Ambachtsezoom, Rietlaan, Laan van Welhorst, Hoofdland, Swanendrift, Warmoeziersstraat, Burg. Jansenlaan, Officiersvliet, Burg. Pijl Hogeweglaan, Laan van Nederhoven, Develweg, Anjerstraat, Kort Ambachtlaan, Burg. van ’t Hofweg, Burg. Doumaweg, Burg. van ’t Hofweg, Kort Ambachtlaan, Anjerstraat, Develweg, Laan van Nederhoven, Burg. Pijl Hogeweglaan, Develsingel, Molenvliet, einde bij Verkerk Groep.

Start 2e deel ca. 15.15 uur
Molenvliet, Munnikensteeg, Klarinetsingel, Beethovenlaan, Kerkweg, Lindtsedijk, Geerweg, Lindtsedijk, Lindeweg, Munikkensteeg, Geerweg, Lindtsedijk, Stationsweg, Koninginneweg, Burg. Jansenlaan, Warmoeziersstraat, Swanendrift, Hoofdland, Thorbeckelaan, Slobbelaan, Ringdijk, Rotterdamseweg, Laan van Walburg, Beneluxlaan, parkeerplaats bij Winkelcentrum Walburg, Einde bij Verhage Fast Food. De organisatoren van Stichting US Cars Jong & Oud i.o. bedankt alle sponsors die het ook dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt deze rondrit te organiseren.

Op de website vindt u alle informatie en foto’s van voorgaande jaren.

Wanneer?
30 april 2012 van 12.00 tot 00.00 uur
Organisator
Janny van der Graaf
Locatie:
Verhage Fast Food, Biesbos 6
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.