Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De voorstelling Olhos d’Agua

De voorstelling Olhos d’Agua

Vandaag presenteert theatergroep YouthMission alweer de 11e productie “Olhos d’Agua” (De ogen van het water). YouthMission brengt hiermee ruim 540 kerkelijke en niet-kerkelijke bezoekers in contact met Christelijk Kwaliteitstoneel. “Wat ruim 11 jaar geleden is ontstaan als een idee, is uitgegroeid tot een volwassen initiatief om op een laagdrempelige manier onze bezoekers in contact brengen met elke voorstelling weer andere facetten van het Christendom”, zegt de 29-jarige Sarita Paans, voorzitter van YouthMission.

Nederland kent weinig Christelijke theatergroepen. En waar deze ontstaan, bestaat al snel het gevaar dat deze amateuristisch overkomen. YouthMission koos er daarom voor om de organisatie goed en professioneel op te zetten. Creatieve vormgevers, ervaren decorbouwers, vakkundige regie, actief sponsorbeleid en een groot organisatieteam dragen bij aan een voorstelling op niveau. “En dat geheel zonder subsidie. We kunnen ons natuurlijk niet meten met grote (gesubsidieerde) Nederlandse professionele theatergroepen, maar overstijgen wél het niveau van een willekeurige locale toneelverenging”, geeft Sarita aan.

Voor Christelijke en niet-Christelijke mensen
“Wij gaan duidelijk een stap verder. Juist omdat we een grote zeer betrokken groep hebben en niet schuwen om zowel Christelijke en niet-Christelijke mensen om ons heen in te zetten om onze producties tot een succes te maken”, vervolgt Sarita. “YouthMission wil zowel bij Christelijke als niet-Christelijk mensen bewerkstelligen dat zij iets mee krijgen van ons geloof. Een stukje diepgang. Uiteraard op een leuke en boeiende manier gebracht. Want dat het een leuke avond moet zijn, dat staat voorop”.

De voorstelling Olhos d’Agua
Een groep vrienden komt elk jaar samen in een vakantiehuis aan het Portugese kustdorp Olhos d’Agua. Dit jaar is echter anders. Dit jaar is er niet alleen een groep. Dit jaar zijn er ook acht individuen met elk een eigen verhaal. Bovendien kampt één van de jongeren met een ernstige ziekte. Olhos d’Agua vertelt het verhaal van deze jongeren. Hoe staan ze in het leven en hoe gaan ze om met hun ernstig zieke vriendin. Hoe hecht blijft de groep? Wie is er volgend jaar weer bij in Olhos d'Agua?

Focus op de gehele Drechtsteden
Zover bekend is er in de gehele Drechtsteden geen enkele andere theatervereniging met eenzelfde visie als YouthMission. YouthMission richt zich dan ook op bezoekers uit de gehele Drechtstedenregio. “Met een voorstelling op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei en een capaciteit van in het totaal 540 bezoekers, willen we een grote groep mensen bereiken. Wij hebben er weer zin in en rekenen op volle zalen!”, besluit Sarita.

Kaarten van 6,- of 7,- euro pst. zijn te bestellen via de website.

Wanneer?
12 mei 2012 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
YouthMission
Locatie:
Develstein College, Develsingel 12
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.