Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Bianca van der Werf

Expositie Bianca van der Werf

Bianca van der Werf toont in de maand mei haar werk. Een expositie met de titel: 'onderhuidse sferen'.

Bianca van der Werf is geboren te Den Haag, hier heeft zij ook haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in de richting Architectonische Vormgeving en sinds 2005 is zij verloren geraakt aan de fotografie. Voor die tijd heeft zij altijd getekend en geschilderd en de elementen hiervan zijn dan ook verweven met haar huidige soms indringende beelden. Ze houdt van oude dingen, van verhalen, objecten en plaatsen met een verleden. Zo ‘beschildert’ ze ook haar foto’s, alsof ze uit een ander tijdperk komen.

Wie haar werk over een langere tijd bekijkt ziet specifieke elementen terugkomen die inmiddels zijn verworven tot een onmiskenbare stijl. Bij haar is niets gepolijst of glad maar alles doorleefd, soms zelfs gehavend in de ogen van de beschouwer. Maar juist in het ruwe aanzicht van haar werk ligt de onmiskenbare schoonheid die in eerste aanblik soms spanning op weet te wekken maar bovenal een uitnodigende warmte bied aan degene die verder kijkt. Het geeft de kijker de mogelijkheid om zelf zijn of haar verhalen te scheppen. De techniek is ondergeschikt aan de emotie en het gevoel.

Haar inspiratie haalt Bianca uit haar ervaringen, haar dromen en de realiteit. Het scheppen van deze beelden is een middel om haar gevoelens te vertalen en daarna weer los te laten. Dit maakt dat de foto’s persoonlijke vertaalslagen zijn. Anonimiteit is een belangrijk aspect in haar werk. Het is een manier om de kijker in de foto te betrekken en misschien een onderdeel van het totaal te laten zijn.

Open: elke zaterdag in mei van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Wanneer?
Van 5 mei 2012 11.00 uur tot 26 mei 2012 16.00 uur
Locatie:
Fotogalerie Zwijndrecht, Rotterdamseweg 126
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.