Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zwijndrecht komt op Stoom

Vandaag wordt in Dordrecht het grootste stoomevenement van Europa georganiseerd: Dordt in Stoom. Dit is een meerdaagse openluchttentoonstelling van alle mogelijke op stoom werkende originele schepen, voertuigen, machines en apparaten die aan het eind van de 18e eeuw zorgden voor een industriële revolutie. Zwijndrecht stoomt dit keer mee!

Vanuit de vorig jaar opgerichte Ondernemersvereniging Oude Maas (OOM) kwam het initiatief om dit jaar bij dit grootse evenement aan te sluiten, zodat vanaf de Zwijndrechtse kade alvast een bruisend voorproefje te beleven valt. In goed overleg met de organisatie van Dordt in Stoom heeft een aantal leden van OOM een leuk en gevarieerd programma bedacht.

Er komen terrassen aan het water, een kinderdraaimolen, suikerspin en op zondag een demonstratie van modelboten. Shantykoren De Brulboei en De Admiraliteit zingen er op los en er is een kleine markt met oude ambachten. Zelfs een op stoom werkend treintje waarin kinderen gratis een ritje kunnen maken, is van de partij. Het geheel wordt omlijst door historische vrachtwagens en uiteraard ontbreekt een draaiorgel niet.

Op de rivier varen regelmatig stoomschepen voorbij: een spectaculair gezicht. Het belooft een feestelijk evenement te worden voor alle inwoners van en bezoekers aan Zwijndrecht.

Burgemeester Scholten geeft op zaterdag om ca. 10.00 uur op het Veerplein op toepasselijke wijze het startsein van het evenement.

Wanneer?
Van 2 juni 2012 10.00 uur tot 3 juni 2012 17.00 uur
Locatie:
het Veerplein, Maasplein en Zomerlust
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.