Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bos- of parkwandeling in het donker

Bos- of parkwandeling in het donker

Om lichtvervuiling en de gevolgen daarvan voor mens en dier onder de aandacht te brengen, wordt gratis een parkwandeling in het donker georganiseerd tijdens de Nacht van de Nacht. Uitvalsbasis is ’t Weetpunt in het Arboretum Munnikenpark.

Binnen is informatie over het doel van de Nacht van de Nacht, de lichtvervuiling en de schade die dit in de natuur veroorzaakt. Buiten kunnen deze aspecten worden beleefd. Onder begeleiding van wethouder Henk Mirck en IVN gidsen wordt in het donker gewandeld en wordt het nachtelijk natuurleven opgezocht. Nachtdieren, zoals egels en uilen worden gelokt, nachtplanten bestudeerd en er wordt gewezen op de sterren (als het wolkendek dit toelaat).

Praktisch In het Munnikenpark wordt circa driekwartier gewandeld. Deze wandeling is geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. In het park liggen prachtige verharde paden. De donkere wandeling in het Develbos duurt ongeveer anderhalf uur. Voor deze wandeling is het raadzaam goede schoenen en kleding te dragen en een kleine zaklamp mee te nemen.

Start : 20.00 uur ontvangst met gratis koffie/thee, 20.30 uur start wandeling
Einde : circa 22.00 uur, mogelijkheid tot opwarmen in ‘t Weetpunt (gratis consumptie)

Wanneer?
27 oktober 2012 van 20.00 tot 22.00 uur
Locatie:
't Weetpunt aan het Develpad 169
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.