Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zagen aan de Devel

Zagen aan de Devel

Op zaterdagochtend 9 februari organiseert Landschapsbeheer Zuid-Holland een Buitenwerkdag aan de Devel in Zwijndrecht. De ‘Groen en Doen’ werkdag wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken. Tijdens de Buitenwerkdag werken bewoners in Zwijndrecht samen aan het verbeteren van hun eigen groene leefomgeving. We gaan aan de slag met het zagen van struikgewas en wilgenbomen in de natuurterreinen langs de Devel. De Buitenwerkdag start om 10.00 uur op de parkeerplaats bij ‘t Weetpunt Arboretum Munnikenpark aan het Develpad 169 te Zwijndrecht. 

 
Help mee bij ontwikkeling van natuur
Recreatiegebied ‘Munnikendevel’ kenmerkt zich door de oude veenrivier en de omliggende rietkragen, oeverbosjes, knotwilgen en struikgewas (struweel). Het natuurterrein ten westen van Zwijndrecht heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk vogelgebied. De flora en fauna in het gebied krijgt vrij spel om zich te ontwikkelen in de rietoevers en de bosjes. Tijdens de Buitenwerkdag helpen we bij de verdere ontwikkeling van de natuurwaarden. Door de struiken af te zetten en te dunnen, krijgen bloemen weer ruimte om te groeien. Knotwilgen ontdoen we weer van hun ‘pruik’. Het snoeisel verwerken we in takkenrillen. Hiervan profiteren allerlei vogels zoals winterkoninkjes, roodborstjes en heggemussen en kleine zoogdieren waaronder egels, bosmuizen en wezels.
 
Ervaring is niet belangrijk
We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om met samen anderen lekker buiten bezig te zijn. Tijdens de Buitenwerkdag werken we onder deskundige begeleiding samen aan het onderhoud van de natuur en het landschap. Ervaring is niet belangrijk. Sommige deelnemers werken al jaren vrijwillig aan het onderhoud van de natuur, voor anderen is het de eerste keer. Het is gezond en gezellig werk in de buitenlucht, waarbij je elkaar nodig hebt. Aan het einde van de ochtend kijk je terug op zichtbaar resultaat. En dat met uitzicht op de mooie Devel en in de nabijheid van het historische kerkje Kijfhoek.
 
Inschrijven voor de Buitenwerkdag
Vindt u het leuk om samen lekker in de buitenlucht aan de slag te gaan? Neem vrienden, familie en buren mee en schrijf u in voor de Buitenwerkdag op zaterdag  9 februari, van 10.00 tot 12.30 uur,  via www.landschapsbeheerzuidholland.nl/agenda 
 
De buitenwerkdag ‘Groen en Doen’ wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken.
 
Over Landschapsbeheer Zuid-Holland
Landschapsbeheer Zuid-Holland neemt initiatieven om inwoners van Zuid-Holland te betrekken en ondersteunen bij het beheer en ontwikkeling van hun groene leefomgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat daardoor ook de komende generaties kunnen blijven genieten van het landschap. Wij doen dit met zorg voor ecologie en cultuurhistorie, met als doel een natuurrijk, toegankelijk en streekeigen landschap. In samenwerking met bewoners, beheerders, eigenaren en gebruikers behalen wij zichtbare resultaten. Wij werken vanuit een onafhankelijke positie, omdat wij altijd aan de slag zijn op het terrein van anderen. Landschapsbeheer Zuid-Holland wordt mede gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en de Nationale Postcode Loterij.
Wanneer?
9 februari 2013 van 10.00 tot 12.30 uur
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.