Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Pleun Groeneveld en Ger Sterk exposeren iedere zaterdag in fotogalerie Zwijndrecht

Pleun Groeneveld en Ger Sterk exposeren iedere zaterdag in fotogalerie Zwijndrecht

Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 toont in de maand februari een duo expositie van Pleun Groeneveld en Ger Sterk. Pleun (woonachtig in Rotterdam) en Ger (Barendrecht) zijn beiden lid van Fotoclub Zwijndrecht. Wij nodigen U van harte uit de expositie ‘TWEE VISIES’ op een van de zaterdagen van februari te komen bekijken.

Dat deze twee heren samen exposeren heeft te maken met het feit dat ze hetzelfde onderwerp op verschillende wijze benaderen. Beiden fotograferen in stedelijke omgevingen maar het verschillende visies. Kort gezegd kijkt Ger wijds en werkt vaak in series. Pleun werkt meer in detail en maakt steeds één foto.
 
Ger fotografeert veel in zijn geboortestad Rotterdam en is regelmatig op stap met zijn camera tijdens vakanties in Engeland. Omdat hij vertrouwd is met zijn locaties weet hij in zijn foto’s de essentie of het specifieke van die omgeving vast te leggen. Hij doet dat letterlijk en figuurlijk met een brede blik, op zijn foto’s is veel te zien. Het veranderende, maar druk bevolkte, stationsplein in Rotterdam. Of ook in Rotterdam, de te slopen huisjes van het nooddorp Smeetsland. Zijn foto’s zijn ook enigszins dwingend waardoor er sprake is van subjectieve documentaire fotografie.
 
Pleun werkt heel anders. Hij is niet zo emotioneel gebonden aan locaties en hoeft zich ook niet zolang in te leven. Hij fotografeert vooral op zijn gevoel en heeft oog voor het gewone detail. Een regenpijp van een loods, een hekje voor een huis of  schoorstenen op een kerk. Zijn zienswijze komt sterk naar voren door dat hij goed gebruik maakt van het platte vlak. In zijn foto’s is het perspectief verdwenen waardoor deze erg gesimplificeerd worden. Zijn manier van fotografie valt in de categorie autonome realistische fotografie.
Wanneer?
Van 2 februari 2013 11.00 uur tot 23 februari 2013 16.00 uur
Locatie:
Rotterdamseweg 126
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.