Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Drechtse Stromen toont uitkomsten energiewerkgroepen

Drechtse Stromen wil bewoners, organisaties en bedrijven helpen om samen te besparen op de energierekening en samen lokale duurzame energie opwekken. Maandag 11 maart is er een tweede bijeenkomst om 19.30 uur in het gemeentehuis in Zwijndrecht aan het Raadhuisplein 3 in Zwijndrecht.

De energierekening neemt een steeds groter deel in van onze maandlasten. Dat kan anders, vindt burgerinitiatief Drechtse Stromen. Door lokaal duurzame energie op te wekken blijft geld bovendien in onze eigen gemeenschap, verbeteren we het milieu en helpen we de lokale en regionale werkgelegenheid.
Drechtse Stromen wil dat bereiken door als burgerinitiatief iedereen in de Drechtsteden met kennis over energie en energiebesparing te verbinden en samen initiatieven en projecten op te pakken. Het thema van deze tweede ledenbijeenkomst is dan ook verbinden. Lid worden is gratis.
 
Werkgroepen
Sinds de eerste ledenvergadering in januari zijn vier werkgroepen gestart: zonnepanelen, windenergie, kennisbank en verbinding maken op buurtniveau. Zij zullen hun eerste bevindingen rapporteren. De vergadering is deze keer in Zwijndrecht, omdat Drechtse Stromen rond dit onderwerp ook de bewoners van de Drechtsteden met elkaar willen verbinden om te leren van elkaars ervaringen vanuit de gedachte: samen kunnen we meer. Er zijn inmiddels ruim honderd leden.
 
Zwijndrecht
Drechtse Stromen heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met lokale bestuurders. Ook Zwijndrecht heeft duurzaamheid en dus ook duurzame energie hoog op de agenda staan. De eerste lokale bestuurder, die zich heeft aangemeld als lid van Drechtse Stromen, is wethouder Henk Mirck. Hij zal de vergadering openen.
 
Werkgelegenheid
De opbrengsten van de energierekening belanden nu bij grote energiebedrijven en worden elders geïnvesteerd. Als bewoners, organisaties en bedrijven in de Drechtsteden er in slagen een deel van de miljoenen in de regio te houden en te investeren in zon-, wind- en bioinstallaties, is dat ook goed voor de lokale werkgelegenheid. Drechtse Stromen wil dat oppakken. Actieve burgers helpen elkaar en kunnen gratis lid worden.
 
 
Wanneer?
11 maart 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Gemeentehuis Zwijndrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.