Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Jan Boom

Expositie Jan Boom

Wat begon met een pentekening als herinnering aan het ouderlijk huis van de familie Boom, met de vele kamers, gangetjes, hallen, koelcellen, grote buitendeuren en perrons van het woon- en bedrijfspand, ontstond bij Jan Boom het idee om dat uit te voeren als een “Madurodam-miniatuur”.

Het Veilingterrein van Zwijndrecht met omgeving, eind jaren zestig, in miniatuur.
Het was het begin van een uit de hand gelopen hobby, want ook de andere huizen aan de Lindelaan volgden, inclusief School de Rank en het Veilinggebouw. Weer later kwam het oude veilingterrein van Zwijndrecht er bij met de aangrenzende straten Burg. de Bruïnelaan en Linnaeusstraat. Het gehele project is op 16 m2 natuurgetrouw nagebouwd op schaal 1:87, overeenkomstig de situatie zoals die was in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Een knap staaltje huisvlijt en pure nostalgie voor iedereen die geïnteresseerd is in dat stukje verdwenen Zwijndrecht…

Openingstijden De Vergulde Swaen:
woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Toegang gratis.

Wanneer?
Van 19 januari 2013 00.00 uur tot 17 april 2013 00.00 uur
Organisator
Historische Vereniging Zwijndrecht
078-6125681
Locatie:
in Oudheidkamer De Vergulde Swaen aan de Rotterdamseweg 53-55
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.