Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Portret

Portret

Leden van Fotoclub Zwijndrecht exposeren in de maand mei 2013 hun werk in Fotogalerie Zwijndrecht, Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: ‘PORTRET’. Wij nodigen U van harte uit om de tentoonstelling te komen bekijken.

Sinds de uitvinding van de fotografie in 1839 is er geen genre dat zoveel gefotografeerd wordt, als portret. Hoogst merkwaardig is daarentegen dat er onder de leden van Fotoclub Zwijndrecht maar weinigen zijn die deze tak van de fotografie beoefenen. Toch is het een zeer interessant onderwerp.
 
Via portretten maken we kennis met vele facetten uit het leven. Geluk, verdriet, spanning, ongemak en gene zijn enkele uitdrukkingen die een gezicht tonen kan. Op reizen worden veel portretten gemaakt waardoor er kennis genomen kan worden van de diversiteit aan mensen op deze aarde.
 
Maar een portret moet niet een pasfoto worden. De stringente regels die vandaag de dag bij het maken van een foto voor je paspoort of identiteitskaart gelden, lappen de fotografen aan hun laars. Een goed portret is een samenspel tussen fotograaf en model. Daarnaast moet er vertrouwen zijn, want een fotograaf streeft niet altijd naar een foto waar het model zich in herkent.
 
En de vraag is altijd wie leidt wie. Want hoewel de fotograaf op de knop drukt is soms het model erg overheersend. En dus kan het zo zijn dat de ene foto iets laat zien van de geportretteerde en de andere iets meer laat zien van de fotograaf.
 
Kortom een boeiend onderwerp.
 
Dit is alweer de laatste expositie voor de zomersluiting. Vanaf september bent u weer van harte welkom.
 
Open: elke zaterdag in mei van 11.00 uur tot 16.00 uur. 
De toegang is gratis.
Wanneer?
Van 1 mei 2013 00.00 uur tot 31 mei 2013 00.00 uur
Locatie:
Rotterdamseweg 126
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.