Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

The DriveXperience

The DriveXperience

Wethouder Vissers verricht opening The DriveXperience
 
Wethouder Elbert Vissers van Verkeer verricht op zaterdag 7 december om 9.25 uur de officiële openingshandeling voor The DriveXperience. Een praktijkdag waarmee jonge autorijders hun rijvaardigheid kunnen testen. The DriveXperience wordt gehouden bij Autobedrijf Heerjansdam, Nessenweg 11-13 in Heerjansdam. Jonge autorijders van 18 tot en met 24 jaar uit Zwijndrecht met een rijbewijs tussen drie maanden en twee jaar, kunnen gratis meedoen aan The DriveXperience.

Tijdens The DriveXperience rijden ze een rit van 2,5 uur waarmee ze inzicht kunnen krijgen in hun rijgedrag en wat daar eventueel aan verbeterd kan worden. Tijdens de rit wisselen de jongeren elkaar af aan het stuur, waardoor ze elkaars rijgedrag kunnen waarnemen en beoordelen. De testrit vindt plaats onder begeleiding van een coach die als laatste een oordeel geeft over de rijstijl van de jonge bestuurders.
 
Noodstops
Als onderdeel van The DriveXperience rijden de jongeren met een auto op een gladde, mobiele rem/slipbaan. Achter het stuur maken ze diverse noodstops met verschillende snelheden, schatten stopafstanden in en ondervinden ze zo hoe verraderlijk het gedrag van de auto op verschillende soorten wegdek kan zijn. Ook ervaren ze de werking van het ABS remsysteem bij diverse snelheden op nat, stroef en spiegelglad wegdek.

Discussie
Na het praktijkgedeelte gaan de deelnemers in aanwezigheid van een verkeer- en alcoholdeskundige met elkaar in discussie over het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer en de negatieve invloed die dat heeft op de verkeersveiligheid. Ook wisselen ze met elkaar hun rijervaringen tot nog toe uit en wat ze in het verkeer meegemaakt hebben.
 
 


 

Wanneer?
7 december 2013 van 09.30 tot 00.00 uur
Organisator
Autobedrijf Heerjansdam
Locatie:
Nessenweg 11-13
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.