Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Volkskerstzang in Bethelkerk

Volkskerstzang in Bethelkerk

Het is al een jarenlange traditie, dat op de avond voor kerst,  dinsdag 24 december, een grote volkskerstzangavond wordt gehouden in de Bethelkerk in Zwijndrecht. Ook dit jaar gaat dat weer gebeuren. Al voor de 40ste keer. Het mag een unicum genoemd worden, dat ook voor de 40ste keer  de chr. harmonievereniging Het Geklank des Konings uit Zwijndrecht medewerking verleent. Het was mede op initiatief van het Geklank, dat  40 jaar geleden de volkskerstzang werd opgezet. Begonnen in  de toenmalige en nu gesloopte Walburg kon daarna de Bethelkerk voor de volkskerstzang gebruikt worden.

Het comite Volkskerstzang is er opnieuw in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen. Het is een programma, waarin  het samen zingen van kerstliederen centraal staat. Het Geklank des Konings begeleidt de samenzang en speelt ook eigen kerstcomposities. Vokale medewerking verleent het bekende Laurens Kamerkoor. De harpiste Sandrine van Nugteren zal zich eveneens laten horen.

Burgemeester Dominic Schrijer heeft toegezegd ook aanwezig te zijn. Hij zal het  kerstevangelie lezen. Mevr. A.T. Metz-Brink zal een korte kerstoverdenking voor haar rekening nemen.

Vanaf kwart over negen wordt begonnen met het zingen van een aantal bekende kerstliederen onder leiding van het Geklank des Konings. Daarna  begint om half tien de  ’echte’ volkskerstzang. De toegang is vrij. Na afloop wordt bij de uitgang gecollecteerd voor een goed  doel.
 

Wanneer?
24 december 2013 van 20.45 tot 00.00 uur
Organisator
Bethelkerk
Locatie:
Bethelkerk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.