Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Wim van Venrooij exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

Wim van Venrooij exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

Wim van Venrooij (1944) woonachtig in Spijkenisse, lid van fotoclub Zwijndrecht toont in de maand december 2013 zijn werk in ‘Fotogalerie Zwijndrecht’, Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: KNOCK-OUT.
Wij nodigen U van harte uit om zijn fotowerk te komen bekijken.

Wim is sinds 2005 lid van Fotoclub Zwijndrecht. Hij is een erg productieve fotograaf, zoekt zijn onderwerpen dicht bij huis en centraal in al zijn foto’s is de kleur. En als ik zeg kleur dan bedoel ik ook echt kleur. Geen poëtisch gebruik van kleur maar harde elementaire kleuren. Zijn werk ontleent kracht en uitdrukking aan die explosie van kleuren, welk onderwerp hij ook fotografeert.

Het afgelopen jaar is Wim zeer regelmatig op de boksschool van ‘Ome’ Jan Schildkamp in Hoogvliet wezen fotografen. Dat heeft geresulteerd in ‘rake klappen’ en expressieve  gezichtsuitdrukkingen achter de bokshandschoen. Alle foto’s zijn bewerkt en hij zegt daarover: “Alles wat ik dacht dat nodig was”. Met die bewerkingen zijn de foto’s geen registratie van een bokspartij maar laten veel meer een verhaal over concentratie, spanning, angst,ontlading, zweet, raak en mis zien. Ondanks de ruim 180 uren fotografie op de boksschool is hij daar nog niet uit gefotografeerd zegt hij.

Naast de boksfoto’s zijn er op de expositie nog andere foto’s te zien. Foto’s met een veel minder uitgesproken onderwerp dan boksen. Niet abstract, want je ziet duidelijk herkenbare elementen. Maar de context ontbreekt waardoor je met een eigen interpretatie naar de beelden kan kijken, als je tenminste van kleur houdt! De wetenschap dat de foto’s gemaakt zijn in het voorlichtingscentrum van de Tweede  Maasvlakte is enigszins geruststellend, je zou anders kunnen vermoeden dat hij in het vagevuur beland was.

Wanneer?
Van 7 december 2013 11.00 uur tot 28 december 2013 16.00 uur
Organisator
Fotoclub Zwijndrecht
Locatie:
Rotterdamseweg 126
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.