Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Braakliggende terreinen: 'Meedenken over tijdelijke inrichting'

Braakliggende terreinen: 'Meedenken over tijdelijke inrichting'

 
In Zwijndrecht liggen er nogal wat terreinen braak, sommige al jarenlang. De oorzaak is duidelijk: de moeilijke kantoren- en woningmarkt. College en gemeenteraad willen het aanzien van deze terreinen verbeteren zolang er niet gebouwd wordt. De gemeente nodigt bewoners uit mee te denken over een tijdelijke inrichting.
 
Op woensdag 29 januari is er van 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) tot 21.00 uur een speciale bijeenkomst in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3, over de invulling van braakliggende terreinen. Daarbij wordt in ieder geval gezamenlijk gekeken naar de mogelijkheden voor het voormalige Van Yperenterrein (naast het spoor en Stationsplein) en de locatie Koningskerk (tegenover de Passage).
 
Wethouder hoopt op creatieve oplossingen
Wethouder Kamsteeg (Ruimtelijke ontwikkeling) hoopt dat bewoners met creatieve oplossingen komen tegen aanvaardbare kosten. “Nog leuker is de vraag welke bewoners willen meewerken aan een tijdelijke invulling van de terreinen. De gemeente is voor de inrichting mede afhankelijk van de grondeigenaren. Dus ook deze partijen zijn hierbij betrokken”; aldus Kamsteeg.
 
Stand van zaken
Tijdens de bijeenkomst geeft de wethouder een presentatie waarin hij de stand van zaken voor de belangrijkste terreinen aangeeft. Welke bouwplannen zijn er en hoe staat het daarmee? Vervolgens is er een meer informeel gedeelte, waarbij ideeën en suggesties welkom zijn. Of daarbij ook andere terreinen aan bod komen hangt af van de mate van concreetheid van de bouwplannen op dat moment. Immers, omdat de markt weer aantrekt, wordt intensief nagedacht over spoedige realisatie van deze plannen.
 
Meedenken?
Wie mee wil denken op 29 januari kan dit melden per e-mail of telefoon. 

Wanneer?
29 januari 2014 van 19.15 tot 21.00 uur
Organisator
Gemeente
(078) 770 3707
wijkbureau@zwijndrecht.nl.
Locatie:
Gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.