Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Nieuwe expositie in De Vergulde Swaen: Schoolplaten uit onze kinderjaren

Nieuwe expositie in De Vergulde Swaen: Schoolplaten uit onze kinderjaren

Een nieuwe expositie, die geheel in het teken staat van de oude schoolplaten, zoals we die kennen uit de tijd dat we op de lagere school zaten.

Een unieke serie van circa 50 originele afbeeldingen. Van Ot en Sien, landschappen met vee, beroepen, vechtende ridders, bijbelse voorstellingen en verbeeldingen die met onze geschiedenis te maken hebben. U kunt ze allemaal (terug)zien in de nieuwe tentoonstelling, die vanaf 15 februari te bezichtigen is in de Oudheidkamer van de Vergulde Swaen, Rotterdamseweg te Zwijndrecht.

De collectie bestaat hoofdzakelijk uit schoolplaten van de tekenaar-kunstenaar Johan Herman Isings, maar ook schoolplaten van Cornelis Jetses en andere kunstenaars worden ten toon gesteld. Een groot deel is afkomstig van de Julianaschool, een ander deel komt uit het eigen depot van De Vergulde Swaen en een aantal uit particulier bezit. Komt u ook kijken?

Een van de vele schoolplaten die geëxposeerd worden. Hier een unieke afbeelding; gezicht op Dordrecht, die speciaal voor de Zwijndrechtse scholen is vervaardigd.

Openingstijden De Vergulde Swaen:
Vanaf zaterdag 15 februari 2014 is de tentoonstelling “Schoolplaten uit onze kinderjaren” te bezichtigen in de Oudheidkamer “De Vergulde Swaen”, Rotterdamseweg 53-55, Zwijndrecht. Openingstijden: woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. U bent van harte welkom.

Wanneer?
15 februari 2014 van 10.00 tot 00.00 uur
Organisator
Historische Vereniging Zwijndrecht
078-6125681
klazien@odekerken.net
Locatie:
Oudheidkamer 'De Vergulde Swaen' aan de Rotterdamseweg 53-55
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.