Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kroegentocht voor ouders

Kroegentocht voor ouders

Ouders verplaatsen zich in hun kind tijdens kroegentocht in Zwijndrecht

Voor het eerst voorlichting over drugs in coffeeshop

Ouders die in de huid kruipen van hun zoon of dochter tijdens een avondje uitgaan. Dat is het recept van de kroegentocht die het regionale alcoholpreventieproject Verzuip jij je Toekomst?! en de gemeente Zwijndrecht op 26 februari organiseren in Zwijndrecht. Ook ouders uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn van harte welkom. Eerdere edities in Kinderdijk, Leerdam, de Hoeksche Waard en Dordrecht werden zeer positief ervaren door de deelnemende ouders. Voor het eerst werkt ook een coffeeshop mee aan de kroegentocht. Hier zal voorlichting over drugs worden gegeven.

In de kranten staan vaak berichten over comazuipen, drugsgebruik en uitgaansgeweld. Dit kan leiden tot ongerustheid bij ouders. Maar is deze ongerustheid wel terecht?
Tijdens de kroegentocht maken ouders een rondgang langs de uitgaansgelegenheden Café Veerplein, Festino! en coffeeshop Xpresso. Hier ervaren zij zelf met welke veiligheidsmaatregelen hun kinderen te maken krijgen als zij uitgaan. Ook worden de ouders bijgepraat over (de risico’s van) alcohol- en drugsgebruik op jonge leeftijd.
“Uit onderzoek blijkt dat alcohol op jonge leeftijd schadelijk is voor de ontwikkeling van de hersenen”, zegt wethouder Gerard Slotema (Jeugd en Gezondheidszorg). “Daarnaast leidt overmatig alcoholgebruik tot overlast in het uitgaansleven. Ik vind het daarom belangrijk dat ouders op deze wijze hierbij betrokken worden. Op die manier kunnen ouders zich beter inleven in de leefwereld van hun kinderen.”

Regels
Hoewel zij dit niet altijd beseffen, hebben ouders veel invloed op het drinkgedrag van hun kind. Ze hebben, bewust en onbewust, een voorbeeldrol; als ouders vaker alcohol drinken, gaan jongeren dat ook meer doen. Daarom zijn ouders ook een belangrijke doelgroep voor Verzuip jij je Toekomst?!. Projectleider Anneke Risselada: “Uit recent regionaal onderzoek blijkt dat ouders steeds vaker regels stellen. Tegelijkertijd neemt het alcoholgebruik onder jongeren af. Uit onderzoek blijkt ook dat dit met elkaar samenhangt: het stellen van regels zorgt ervoor dat jongeren later en minder gaan drinken. Onze laatste cijfers tonen dit maar weer eens aan. Met deze avond willen we ouders de nodige handvatten bieden, zodat zij het gesprek met hun kinderen op een goede manier kunnen aangaan.”

Voorlichting
Wethouder Gerard Slotema heet iedereen om 19:30 uur welkom in Festino! (Veerplein 31, Zwijndrecht). Vervolgens lopen drie groepen ouders langs de drie uitgaansgelegenheden. Op elke locatie wordt gesproken over een ander thema. Hierbij werkt Verzuip jij je Toekomst?! samen met verslavingszorginstelling Youz GGZ, de politie en de gemeente. Om 22:00 uur wordt de avond gezamenlijk afgesloten in Festino!.

Aanmelden
Alle ouders van 15 t/m 21-jarigen uit Zwijndrecht hebben van de gemeente een uitnodigingsbrief ontvangen, maar ook ouders van kinderen in andere leeftijdscategorieën en ouders uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn van harte welkom.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via aanmelden@dienstgezondheidjeugd.nl of 078-770 3356 (bereikbaar ma. t/m do. 09:00-13:00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol=vol!

Wanneer?
26 februari 2014 van 19.30 tot 22.00 uur
Organisator
Youz GGZ, de politie en de gemeente
Locatie:
Festino aan het Veerplein 31
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.