Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Pietermankerk en Lindtsekerk open op Nationale Monumentendag

Pietermankerk en Lindtsekerk open op Nationale Monumentendag

Op zaterdag 13 september, Nationale Monumentendag,  zal niet alleen de Pietermankerk maar ook de Lindtsekerk in Zwijndrecht open zijn voor het publiek. Van ’s middags 12 uur tot 16.00 uur staan de deuren open. De bezoekers kunnen op deze dag uitgebreid kennis  nemen hoe de eeuwenoude en pittoreske kerkgebouwen er van binnen uit zien. Ook wordt veel informatie geboden over de historie van beide kerkjes in de vorm van brochures, krantenknipsels, plakboeken  en vooral veel  fraaie foto”s. In de Pietermankerk zijn er ook mooie sets ansichtkaarten van  de kerk verkrijgbaar. Bovendien kunnen in dit  kerkje de klanken van het nieuwe orgel worden  beluisterd.. Leen van Breugel verzorgt enkele orgelbespelingen.  Dat geldt trouwens ook voor de Lindtsekerk. Ook in deze kerk zijn er orgelbespelingen. Daarnaast zijn in deze kerk oude doopboeken te bekijken . Dat deze doopboeken  beschikbaar zijn kan als een bijzonderheid worden beschouwd.  De Pietermankerk is te vinden aan de Burgemeester Hogeweglaan vlak bij de kinderboerderij en het zwembad. De Lindtse kerk staat aan de Develweg bij de oprit naar de Lindtse dijk. Al met al loont het de moeite om op zaterdag 13 september een  kijkje te nemen  in  beide kerken. De toegang is gratis, al wordt het wel op prijs gesteld als het offerblok voor in  de kerk  niet  vergeten wordt.

 

Wanneer?
13 september 2014 van 12.00 tot 16.00 uur
Locatie:
Pietermankerk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.