Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Brandweerweek bij Kindcentrum Frits Vogelstraat

Brandweerweek bij Kindcentrum Frits Vogelstraat

Van 6 tot en met 10 oktober is het brandweerweek op de locatie Frits Vogelstraat! De Frits Vogelstraat ligt in de aandachtswijk van het JOGG. Sinds september 2013 is gemeente Zwijndrecht een officieel JOGG-gemeente. JOGG is de beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren (0-19), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen, maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, sportverenigingen, scholen en de gemeente zelf.

Natuurlijk zet ook Yes! Kinderopvang zich hiervoor in. Eerder hebben we al de waterweek georganiseerd en op de locaties drinken de kinderen water uit een speciale watertap. Kinderen maken dan zelf en bewust de keuze om water te drinken. En volgende week organiseren we op de locatie Frits Vogelstraat de brandweerweek. En het belooft een leerzame en leuke week te worden vol met leuke activiteiten!

We gaan met water werken, water drinken en met water spelen en dan met de nadruk op de brandweer. We hopen op deze manier het drinken van water te stimuleren bij de kinderen en de andere functies van water te laten zien.

Woensdag wordt helemaal een bijzondere dag, want dan komt er een echte brandweerman op bezoek met zijn brandweerauto! Alle kinderen en hun ouders zijn welkom!

Wanneer?
Van 6 oktober 2014 00.00 uur tot 10 oktober 2014 00.00 uur
Organisator
Kindcentrum Frits Vogelstraat
Locatie:
Kindcentrum Frits Vogelstraat
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.