Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over de bouw van de Drechttunnel

Lezing over de bouw van de Drechttunnel

De Historische Vereniging Zwijndrecht verzorgt in het najaar van 2014 een aantal lezingen. De nu komende lezing gaat over:

Bouw van de Drechttunnel
Een lezing met niet eerder vertoonde beelden en onbekende feiten.

door ENNE DE BOER
woensdagavond 22 oktober 2014

De Drechttunnel onder de Oude Maas is een z.g. afgezonken tunnel en werd gebouwd volgens een bepaalde tunnelconstructiemethode die wordt toegepast bij het kruisen van een waterweg. De Drechttunnel was destijds de breedste afgezonken tunnel in Europa. Voor de bouw moesten veel woningen verdwijnen. De tunnelbouw bracht in Zwijndrecht opnieuw grote veranderingen teweeg.
Iemand die alles afweet van infrastructuur/tunnelbouw en nauw bij de bouw van de Drechttunnel (1961-1977) was betrokken is Enne de Boer, toen beleidsmedewerker bij de totstandkoming van dit project

De lezing vindt plaats in de bovenzaal van Oudheidkamer De Vergulde Swaen aan de Rotter-damseweg 53-55. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Reserveren noodzakelijk.

Reserveren tijdens de openingsuren van De Vergulde Swaen, op woensdag en zaterdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 14 tot 17 uur, aan de balie of via telefoon  (078) 6125681. (Vooral niet via inspreken van het antwoordapparaat). Per e-mail: klazien@odekerken.net
Voor leden van de Historische Vereniging Zwijndrecht is de toegang gratis;
niet-leden betalen  € 2.50.

U kunt zich ook ter plaatse als lid aanmelden. De contributie bedraagt  € 15.- per jaar en daarvoor ontvangt u per jaar drie- of viermaal de Mededelingenkrant, tweemaal per jaar het periodiek Swindregt Were en heeft u gratis toegang tot lezingen en presentaties. Bovendien ontvangt u (tijdelijk) gratis een boek of CD als welkomstgeschenk.

Wanneer?
22 oktober 2014 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Historische Vereniging Zwijndrecht
078-6125681
klazien@odekerken.net
Locatie:
Oudheidkamer 'De Vergulde Swaen' aan de Rotterdamseweg 53-55
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.