Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cursus over de Renaissance

Cursus over de Renaissance

Cursus over de Renaissance

In Zwijndrecht start op woensdag 1oktober 2014 in Atelier Bontekoe aan de Buizerdstraat 8 een cursus over de Renaissance, de cultuurperiode in Europa na de Middeleeuwen. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten in oktober en november op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, behalve op 15 oktober i.v.m. de herfstvakantie. De kosten voor de cursus bedragen € 90 inclusief digitale syllabus. Docent is Jan van der Giessen uit Heiloo. Voor de cursus kan men zich inschrijven via de website www.janvandergiessen.nl  

De cursus belicht met een multimediale presentatie de periode tussen 1400 tot 1600. Aan de orde komen de Italiaanse cultuurstad Florence en de Vlaamse steden Brugge en Gent, de rol van de religie in de kunst, het humanisme, de kunst, architectuur en beeldhouwkunst. Op literair gebied wordt ingegaan op het werk van de dichter Ludovico Ariosto en zijn “Orlando Furioso”. Ook komen het werk van de schilder Jan van Eijck en zijn tijdgenoten en het wonder van de Vlaamse componisten en hun invloed in heel Europa aan de orde.

In de cursus worden ook de periode die de Hoge Renaissance wordt genoemd en het werk van grote kunstenaars als Leonardo da Vinci en Titiaan en de belangrijkste Nederlandse humanist Desiderus Erasmus belicht. Ook wordt het werk en het belang van de schilders van de buizerdstraat 8Haarlemse school in de cursus besproken.

In deze en alle andere cursussen van Jan van der Giessen (o.a. over Barok, Romantiek, Realisme en Modernisme) wordt veel aandacht besteed aan de historische context en de integrale aanpak van alle aspecten in de kunst en cultuur in het na-Middeleeuwse Europa.
 
Afbeelding: Rafael (1511): School van Athene – Apostolisch Paleis, Vaticaanstad

Wanneer?
Van 1 oktober 2014 14.00 uur tot 19 november 2014 16.00 uur
Organisator
Jan van der Giessen
Locatie:
Atelier Bontekoe aan de Buizerdstraat 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.