Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vragen bij stervensbegeleiding

Vragen bij stervensbegeleiding

Begeleiding: ds. Martie Ottens, geestelijke zorg Albert Schweitzer ziekenhuis

Op deze avond zullen we stilstaan bij de emoties en de vragen die horen bij de levensfase als er geen genezing meer mogelijk is. Als je met het einde van je leven wordt geconfronteerd dan ontstaat er een scala aan emoties. Sommige mensen worden ongeremd boos en anderen intens verdrietig. Weer anderen ontkennen de ernst van de situatie en sommigen gaan juist een bucketlist maken. Een lijst die je wilt maken die je nog wilt doen. Iedereen verwerkt zijn naderende einde op zijn of haar eigen manier.

Wanneer men te horen krijgt dat er geen behandeling meer mogelijk is komen er ook vragen over wat wil ik nog? Wil ik nog een chemo die het leven verlengt, of ga ik voor de kwaliteit van het leven. Mag ik ook stoppen met de behandeling of wat is er allemaal mogelijk om het dat laatste stukje draaglijk te maken. Hoe zit het met euthanasie en wat is het verschil met palliatieve sedatie?

Wanneer?
21 januari 2015 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Vorming en Toerusting Zwijndrecht
Locatie:
Bethelkerk, Rotterdamseweg 73
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.