Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening nieuw theologisch onderwijscentrum

Opening nieuw theologisch onderwijscentrum

Zaterdag 31 januari a.s. opent het Evangelisch College haar nieuwe kantoor en theologisch onderwijscentrum in Zwijndrecht. De opening begint met een Open Huis en wordt daarna vervolgd met een (besloten) officiële opening, waarbij ook de burgemeester van Zwijndrecht aanwezig zal zijn.

Het Evangelisch College (EC) is een interkerkelijk opleidingsinstituut voor volwasseneneducatie dat (deeltijd)opleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de Bijbel, Theologie, Missionair Werk en Pastoraat. Verspreid over ruim 60 leslocaties in Nederland volgen jaarlijks ruim 1500 studenten een opleiding of cursus bij het Evangelisch College.

Nieuwe locatie: kantoor en onderwijs
Het nieuwe pand, een voormalige bibliotheek, is gevestigd aan de Anjerstraat 79 in Zwijndrecht. Op 16 juni 2014 is het eigendom geworden van stichting Evangelisch College. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het pand gebruiksklaar te maken voor zowel kantoorwerkzaamheden als onderwijsactiviteiten. Naast de landelijke coördinatie van de diverse opleidingen en cursussen, zullen er vanaf februari ook lessen worden gegeven in het gebouw. Onder andere de opleiding Bachelor Theologie, de opleiding Pastorale Hulpverlening en de ETS-Bijbelcursus worden aangeboden.

Open huis en officiële opening op zaterdag 31 januari
Op zaterdag 31 januari zal het kantoor en het onderwijscentrum feestelijk worden geopend.
's Ochtends staan de deuren voor iedereen open tijdens het Open Huis. Bezoekers kunnen van 09.00 tot 12.00 uur het gebouw bekijken en genieten van een hapje en drankje in de kantine en kennismaken met de medewerkers van het Evangelisch College.
's Middags zijn bestuursleden, medewerkers, docenten, relaties en de pers uitgenodigd voor de officiële opening, welke zal worden verzorgd door o.a. burgemeester Schrijer van Zwijndrecht en door de directeur van de Evangelische Alliantie (EA), ds. Jan Wessels. Aansluitend zal dr. Emanuel Rutten – als onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam - een openingscollege verzorgen met als thema 'Geloof en rede'.

 

Wanneer?
31 januari 2015 van 09.00 tot 12.00 uur
Organisator
Evangelisch College
Locatie:
Anjerstraat 79
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.