Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Wijktafel over samen leven en wonen

Wijktafel over samen leven en wonen

Samen leven en wonen in de wijk. Over dit thema organiseert de gemeente Zwijndrecht bijeenkomsten in de wijken Noord en Kort Ambacht. Alle bewoners van deze wijken worden hier voor uitgenodigd. De gemeente wil graag praten met bewoners over het schoner, heler en veiliger maken van de wijk. Er is een wijktafel op 16 februari in de wijk Noord en één op 18 februari in de wijk Kort Ambacht.  

De gemeente, woningbouwcorporaties en andere partners doen hun best de straat, de buurt de wijken op orde te houden. Of dat lukt weten de bewoners als geen ander en zij weten wat er leeft in de wijk. De gemeente wil graag daarom graag met bewoners in gesprek tijdens de wijktafels. Met de inbreng van bewoners gaat de gemeente op zoek naar verbeteringen.

Wijktafels
Maandag 16 februari - Wijktafel Noord in LOC@ aan de Burgemeester Jansenlaan (ingang Laurensvliet). Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Wijkwethouder Jolanda de Witte neemt deel aan de wijktafel in Noord.

Woensdag 18 februari - Wijktafel Kort Ambacht in het Develsteincollege aan de Develsingel 5 in Zwijndrecht. Aanvang 19.30 uur. Wijkwethouder Aaike Kamsteeg neemt deel aan de wijktafel in Kort Ambacht.  

Tijdens de bijeenkomsten nemen de bewoners onder leiding van een voorzitter zitting aan wijktafels waar zij ideeën en voorstellen kunnen inbrengen voor de wijk. Het uiteindelijk doel is aan het eind van de avond te komen tot een top drie van ideeën/voorstellen.

Andere wijken
Afhankelijk van de ervaringen met de wijktafels in Noord en Kort Ambacht overweegt de gemeente ook in andere wijken wijktafels te organiseren.

Naast de wijktafel gaat de gemeente in februari ook op bezoek bij activiteiten van en voor bewoners in Noord en Kort Ambacht. Denk aan de wijkkeuken, de ouderkamer van de Dolfijn, de jongeren van Xiejezo, de wandelclub, de Turkse vrouwenochtend, de bingo enzovoort om te horen wat beter kan en wat de bewoners daar zelf aan willen en kunnen bijdragen om het beter te doen.

Wanneer?
18 februari 2015 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Wijktafel Kort Ambacht
Locatie:
Develsteincollege
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.