Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

7 Brieven van Arjan Plaisier

7 Brieven van Arjan Plaisier

Vandaag zal Arjan Plaisier spreken. Hij zal iets vertellen over het ontstaan van zijn 7 brieven (zie hieronder), maar we richten ons deze avond vooral op de brief aan de gemeente. Iedereen die hier belangstelling voor heeft (dus ook buiten de Bethelkerk) is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Inloop met koffie en thee vanaf 19.45 uur. Aanvang 20.00 uur.

Arjan Plaisier
Arie Jan Plaisier is een Nederlandse theoloog, predikant en voormalig zendeling. Sinds medio 2008 is hij scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, het grootste protestantse kerkgenootschap van Nederland. De lokale kerkelijke gemeente ziet hij als het hart van de kerk omdat daar de kerkleden bijeenkomen om hun geloof te beleven, en hij wil daarom dat de landelijke PKN zich daarop richt.

7 brieven inzake het ambt
Als scriba van de PKN schreef hij n.a.v. besprekingen in de synode zeven brieven over het ambt. De brieven zijn gericht aan de gemeente, de kerkenraad, de ouderling en diaken, de predikant, de classis, de bisschoppenconferentie en de missionair werker. Zeven keer over het ambt, vanuit zeven verschillende perspectieven. Het zijn brieven waarin het gesprek wordt aangegaan, brieven die willen inspireren, bemoedigen en richting willen wijzen. Na het verwerken van de reacties van de synode zijn de brieven in juni 2014 verzonden aan de gemeenten om het gesprek in de gemeenten te stimuleren. Gemeenten kunnen tot juni 2015 op de brieven reageren. In april 2016 zal het onderwerp terugkomen in de generale synode.

Wanneer?
18 februari 2015 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Bethelkerk, Rotterdamseweg 73
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.