Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Franz Heuser exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

Franz Heuser exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

Franz Heuser (1945) uit Zwijndrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht toont in de maand april zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: kijken en zien.

Kijken is de inwerking van lichtreflectie op het netvlies en daarmee het waarnemen van beelden. Zien is het bewust maar misschien ook wel onbewust betekenis geven aan het beeld op je netvlies. Kijken gaat automatisch, zien daarentegen zeker niet. Je moet je openstellen om een beeld op je in te laten werken. Je moet analyseren en interpreteren om een beeld een betekenis te geven en uiteindelijk kan je het beoordelen. De fase van kijken naar zien gaat bij deelname aan het verkeer in een fractie van een seconde maar bij kijken naar kunst moet daar (veel) meer tijd voor genomen worden.

Deze wetenschap fascineert Franz en daar maakt hij bij het fotograferen dan ook dankbaar gebruik van. Ondanks het alledaagse wat hij fotografeert, weet hij het voor elkaar te krijgen dat je zijn foto’s niet in een oog opslag doorgrondt. De compositie van zijn foto’s zijn uitgewogen, niks toevalligs in zijn foto’s. Kleur, textuur en presentatie ondersteunen zijn foto’s en daarmee de zeggingskracht van zijn verhaal. De onderwerpen die hij fotografeert zijn zeer uiteenlopend maar vergankelijkheid, nostalgie en vervreemding zijn de thema’s in zijn foto’s.

Franz is sinds 1985 lid van Fotoclub Zwijndrecht. Een door de wol geverfd fotograaf dus, die met het stijgen van de leeftijd fotografisch steeds productiever wordt. Franz is op zaterdag 4 en 25 april zelf op de expositie aanwezig e kan al uw vragen beantwoorden.

Kijken en zien, dat is de vraag.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: alle zaterdagen in april van 11.00 uur tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

Wanneer?
Van 4 april 2015 11.00 uur tot 25 april 2015 16.00 uur
Organisator
Fotoclub Zwijndrecht
Locatie:
Rotterdamseweg 126
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.