Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Meedenken over de gemeentelijke begraafplaatsen?

Meedenken over de gemeentelijke begraafplaatsen?

De rouwbeleving is de laatste jaren aan verandering onderhevig. Mensen kiezen meer dan in het verleden voor crematie en er is behoefte aan eigentijdse invulling van de uitvaartdienst. Nabestaanden hebben wensen over bijvoorbeeld de mogelijkheden van gedenktekens op het graf, asbestemming en natuurbegraven. Ook kennen de meeste religies duidelijke voorschriften en rituelen als het om het laatste afscheid gaat.

Bijeenkomst 15 juni 2015
De gemeente wil beter inspelen op de behoeften van mensen rond de rouwbeleving. Op dit moment vinden vervolgonderzoeken plaats over modernisering van de accommodaties, optimale benutting van de kwaliteiten per begraafplaats en de mogelijke oprichting van een crematorium. Om de wensen van onze inwoners over de mogelijkheden op de gemeentelijke begraafplaatsen te inventariseren, organiseren wij een bijeenkomst op maandagavond 15 juni 2015. Tijdens deze avond wordt een toelichting gegeven op de huidige situatie en worden er ontwikkelingen en trends op het gebied van begraven uitgelegd.

Geen veranderingen voor gebruik huidige graven
Voor graven die zijn uitgegeven en graven die in gebruik zijn, verandert er met betrekking tot het gebruik niets. Wij houden ons aan de afspraken van grafrecht en grafrust die bij de uitgifte van deze graven zijn vastgesteld.

Denkt u mee?
Wij nodigen u uit om mee te denken over de toekomst van de gemeentelijke begraafplaatsen. De informatie die wij ophalen wordt verwerkt in het uiteindelijke voorstel aan de gemeenteraad. De bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur en vindt plaats op maandag 15 juni 2015 in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3, Zwijndrecht. We starten om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. U hoeft zich van tevoren niet aan te melden.

Wanneer?
15 juni 2015 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Gemeente Zwijndrecht
Locatie:
Gemeentehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.