Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Van carillon naar beiaard

Van carillon naar beiaard

Van carillon naar beiaard
Expositie van 3 juni tot 19 juni

Wilt u meer weten over de beiaard en zijn bestaansgeschiedenis? Bent u benie13uwd hoe een beiaardier zijn werkt doet? Kom dan horen, zien en ervaren tijdens de expositie 'Van carillon naar beiaard'. Stichting Beiaard Zwijndrecht exposeert van woensdag 3 juni tot vrijdag 19 juni in de vernieuwde expositieruimte van het gemeentehuis.

Voorheen hing het klokkenspel, afkomstig uit de Koningskerk, op de hoek van de Burgemeester Jansenlaan en de Koninginneweg. Toen sprak men over het carillon van de Koningskerk. Nadat de kerk is afgebroken kreeg het klokkenspel, dat is uitgebreid met een octaaf, een nieuwe plek op het Raadhuisplein. Het klokkenspel staat nu bekend als de beiaard van Zwijndrecht. Tijdens de expositie vertellen bestuursleden u hier graag meer over.

Opening expositie
Op donderdag 4 juni opent wethouder Jolanda de Witte om 15.15 uur officieel de expositie. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Openingstijden expositie
De expositie is geopend voor publiek van woensdag 3 juni tot en met vrijdag 19 juni. De openingstijden zijn op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. De ingang van de expositieruimte is gelegen aan de Burgemeester de Bruïnelaan in Zwijndrecht.

Wanneer?
Van 3 juni 2015 13.30 uur tot 19 juni 2015 16.30 uur
Organisator
Gemeente
Locatie:
Gemeentehuis
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.