Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open dag in Pietermankerk

Open dag in Pietermankerk

In navolging van de Kijfhoekkerk, zullen  ook in de Pietermankerk, gelegen aan de Burgemeester mr C. Pijl Hogeweglaan, vlak bij het zwembad en de kinderboerderij, in Zwijndrecht in het zomerseizoen open dagen worden gehouden. De eerste is op zaterdag 6 juni. De volgende open dagen  zijn  op de zaterdagen 4 juli en 12 september.

Op deze dagen zullen de deuren van het  historische en pittoreske kerkje geopend zijn van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen dan kennis maken met de rijke geschiedenis van de Pietermankerk. Er is  gevarieerd materiaal aanwezig in  de vorm van een grote schakering aan foto’s,  boekwerken en krantenknipsels. Ook zijn er op die dag  orgelbespelingen  van Leen van Breugel te beluisteren. Sinds kort beschikt de Pietermankerk over een nieuw orgel. Verder zijn  er fraaie sets kaarten met afbeeldingen van  de Pietermankerk verkrijgbaar.

De Stichting Behoud Pietermankerk heeft enkele jaren geleden het  initiatief genomen  voor deze open dagen. De Pietermankerk, eigendom van de hervormde gemeente , staat te boek als een van de weinige monumenten  in Zwijndrecht. Het werd in 1961 op de monumentenlijst geplaatst. De Stichting draagt financieel een steentje bij aan het onderhoud.  Het is immers van belang, dat de Pietermankerk als monument voor de gehele Zwijndrechtse bevolking in goede staat blijft. De Stichting wil met de open dagen bereiken, dat de Pietermankerk als monument meer bekendheid krijgt. De toegang is gratis, maar het zal zeer gewaardeerd worden  als de bezoekers  een  bijdrage in het ’offerblok’ wil stoppen.

Wanneer?
12 september 2015 van 12.00 tot 16.00 uur
Locatie:
Pietermankerk
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.