Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Die Jahreszeiten

De boer die fluitend zijn veld beploegt, een jachttafereel, een zomerse storm en een wijnovergoten graanoogst. In “Die Jahreszeiten” bezingen een pachter, zijn dochter en een jonge boer op sublieme en idyllische wijze, de schoonheid van de natuur en het leven op het Oostenrijkse platteland aan het einde van de 18e, begin 19e eeuw.  Franz Joseph Haydn (Oostenrijk 1732-1809) verwerkte zijn typische humor en muzikale genialiteit in het libretto. In tegenstelling tot vele oratoria die een sacraal of mythologisch onderwerp hebben is “Die Jahreszeiten” van Haydn juist heel aards.

“Die Jahreszeiten” wordt door amateurverenigingen niet veel meer uitgevoerd. Juist om die reden is het een unieke gelegenheid om kennis te maken met dit oratorium. Het oratorium is geschreven voor een groot klassiek orkest, met een vierstemmig koor en drie solisten, die het landvolk vertegenwoordigen: Simon (Joep van Geffen), Lukas (Falco van Loon) en Hanne (Margreet Rietveld), die in ieder seizoen de specifieke kwaliteiten van de natuur bezingen. Het oratorium is, logisch voor een stuk dat de vier jaargetijden behandelt, geschreven in vier delen. Haydn laat “Die Jahreszeiten” beginnen met een staaltje onvervalste stormmuziek waarvoor de winter op de vlucht slaat en waarna de lente kan beginnen.

Met medewerking van:
Margreet Rietveld, sopraan
Falco van Loon, tenor
Joep van Geffen, bas

Eric Jan Joosse, klavecimbel
Begeleidingsorkest Ars Musica

De algehele leiding is in handen van Wim van Herk, interim-dirigent van C.O.V. Con Amore.

Entree is nog onbekend, zie webite.

Wanneer?
13 november 2015 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
C.O.V. Con Amore
Locatie:
Bethelkerk, Rotterdamseweg 73
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.