Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Oude Raadhuis 'Goud van zolder'

Expositie Oude Raadhuis 'Goud van zolder'

In de expositieruimte van het Oude Raadhuis is van 22-11 t/m 18-12 tentoonstelling 'Goud van zolder' te bezichtigen.

De expositie bestaat uit een selectie van kunstwerken die liggen opgeslagen op de zolder van het Oude Raadhuis.

Net als grote scholen, kazernes en dergelijke uit deze periode heeft het Oude Raadhuis van Zwijndrecht een grote zolder. Dat was de bouwtechniek van de tijd. Op deze zolder ligt een schat aan kunstwerken in allerlei stijlen en technieken. Voor de expositie is een selectie gemaakt uit deze kunstwerken.

Schenkingen van kunstwerken aan de gemeente en gelegenheidswerk dat een tijd lang aan de wand hing en vervolgens haar betekenis verloor verhuisde naar de zolder. Vanaf de 19e eeuw groeide het kunstaanbod, voor allerlei doelen gemaakt in verf, aquarel, pastel, pen, ets, houtskool, krijtsoorten en het potlood. De gemeente zelf verschafte opdrachten, soms als wedstrijd, om onderwerpen als stad en land, bekende ambtsdragers of nieuwe projecten te verbeelden.

Uitleen aan maatschappelijke organisaties
De collectie die u in deze tentoonstelling kunt zien, is nu voor uitleen beschikbaar gesteld, zodat werk uit de kunstcollectie binnenkort zomaar bij u op kantoor in Zwijndrecht of Heerjansdam aan de muur kan hangen!

Openingstijden
U kunt de expositie bezoeken op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur in de expositieruimte van het Oude Raadhuis, ingang Burgemeester de Bruïnelaan. De tentoonstelling wordt op zondag 22 november om 13.30 uur officiëel geopend.

Wanneer?
Van 22 november 2015 00.00 uur tot 18 december 2015 00.00 uur
Organisator
Oude Raadhuis
Locatie:
Oude Raadhuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.