Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

My decisive moments

My decisive moments

Michel Verhoef exposeert in fotogalerie Zwijndrecht.

Michel Verhoef uit Zoetermeer en lid van Fotoclub Rotterdam toont in de maand januari zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: My decisive moments.

In zijn foto's wil Michel Verhoef emoties om ons heen signaleren, vastleggen en de mens een spiegel voorhouden. Dit kunnen diepere of juist alledaagse emoties zijn. De mens is een belangrijke inspiratiebron voor hem. Zijn oeuvre bestaat uit documenterende- en kunstzinnige foto's. Ook cross-overs tussen de disciplines vindt hij interessant.

Over zijn inspiratie zegt Michel het volgende: "Werk van fotografen als Martin Parr, Henri Cartier-Bresson, Erwin Olaf maar ook die van schilders als Rembrandt en Hopper hebben -onbewust- een grote invloed op de manier waarop mijn ogen de normale 'banale' dingen in het leven bekijken. In het werk van de grote meesters wordt emotie en esthetiek weergegeven in een beeldverhaal met vaak veel humor en een kwinkslag."

De mens en zijn gedachten, zijn emoties, zijn interactie met zijn omgeving is de kern van zijn fotografie. "Het is vaak een kwestie van snel reageren", aldus Michel. "Soms heb je ook geduld nodig om dat ene moment te kunnen vastleggen en moeten de mensen ook eerst wennen aan die 'rond dwalende man met grote camera'. Wanneer er geen mensen in beeld te zien zijn is het belangrijk dat de esthetische kracht van het werk onderliggende emoties aan de oppervlakte laat komen."

Over de fotograaf: Michel Verhoef werd geboren in Duitsland. Toen hij negen jaar oud was emigreerde hij met zijn ouders naar Nederland. De fotograaf sloot zich ongeveer veertien jaar geleden aan bij een fotogroep, t.w. Fotoclub Rotterdam. Hier kreeg hij de kans om deel te nemen aan groepsexposities en te experimenteren met afdruktechnieken. Dit jaar had hij zijn eerste echte solo expositie in zijn woonplaats Zoetermeer. Verhoef won diverse prijzen met zijn werk in Nederland en in de Verenigde Staten.

Wanneer?
Van 2 januari 2016 11.00 uur tot 30 januari 2016 16.00 uur
Organisator
Fotoclub Zwijndrecht
Locatie:
Rotterdamseweg 126
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.