Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Cor Ritmeester exposeert

Cor Ritmeester exposeert

Cor Ritmeester (54) uit Dordrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht toont in de maand februari zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: My Reality.

Deze maand geen foto’s met ingewikkelde composities of complexe verhalen aan de muur. De foto’s die Cor maakt van alle daagse zaken zijn minimalistisch en afhankelijk van je kijk ervaring of de toegepaste techniek, in meer of mindere maten abstract. Maar abstract of minimalistisch, de boventoon is verrassende beelden. Vaak kiest hij er voor om zijn foto’s af te werken in zwart-wit. Als er kleur gebruikt wordt is deze subtiel aanwezig.

Zijn onderwerpen zijn uiteenlopend van landschap met telelens enerzijds tot vogelschedels met macrolens anderzijds. Details uit oneindige landschappen worden abstract. De schedels of andere bijzondere onderwerpen worden zo vergroot dat ze super realistisch worden.
Schoonheid en vergankelijkheid zijn thema’s die in zijn foto’s samen komen. Zijn foto’s lijken wel een verzameling uit een rariteitenkabinet en de sfeer komt soms erg klinisch over.

Cor fotografeerde ook al voor de digitale revolutie, maar met name het digitaal bewerken van beelden vindt hij een verrijking. Daarmee kan hij zijn werkelijkheid (My Reality) nog meer naar de hand zetten.

Cor is sinds 2013 lid van Fotoclub Zwijndrecht. Met zijn fotografie kunt u kennis maken op zaterdag 6, 13, 20 en 27 februari. Op de eerste drie zaterdagen van februari is Cor zelf aanwezig en kan u hem aan de tand voelen over ‘My Reality’.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: zaterdag 6, 13, 20 en 27 februari 11.00 uur tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

Wanneer?
Van 6 februari 2016 11.00 uur tot 27 februari 2016 16.00 uur
Organisator
Fotoclub Zwijndrecht
Locatie:
Rotterdamseweg 126
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.