Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Mozart Kerksonates

Mozart Kerksonates

Handel orgelconcert en fagotsonates van Telemann en Schaffrath door het Dutch Baroque Orchestra onder leiding van dirigent Gerard de Wit.

Het Dutch Baroque Orchestra, wat bestaat uit jonge topinstrumentalisten, verzorgt op 30 april in Zwijndrecht een divers programma rond enkele Kerksonates van Mozart.
Naast Mozart staat ook een Orgel-(harp)concert van G.F. Handel, een orgelconcert van Stanly en Fagotsonates van Telemann en Schaffrath op het programma.
Het beroemde harpconcert van Handel klinkt hier in de door Handel zelf gemaakte orgelversie.  De onterecht minder bekende sonates van Mozart sluiten hier in sfeer naadloos op aan. Bijzonder is het klavierconcert van de blinde componist Stanley, een collega en voorbeeld voor Handel. De twee sonates voor fagot laten alle mogelijkheden van de historische fagot horen met zijn warme sonore geluid. De concerten zijn een opmaat voor een integrale CD-opname van de Kerksonates van Mozart voor strijkers en klavier. 
Kaarten vanaf €10,- zijn te bestellen via de website van de stichting.

Zaterdag 30 april om 20.00 uur in de Oude Kerk te Zwijndrecht.

Wanneer?
30 april 2016 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dutch Baroque Orchestra
Locatie:
Oude Kerk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.