Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Opening natuur -en recreatiegebied Hooge Nesse/ Veerplaat

Opening natuur -en recreatiegebied Hooge Nesse/ Veerplaat

Woensdag 6 juli: Natuurbeleving, spelen en sporten. Met de speelpolder op de Hooge Nesse is de nieuwe inrichting van natuur- en recreatiegebied Hooge Nesse-Veerplaat compleet voor wat betreft natuur-, sport- en spelbeleving.

Woensdag 6 juli om 15:00 uur verricht gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland, tezamen met  Henk Mirck, vice-voorzitter van het Natuur en recreatieschap IJsselmonde de officiële openingshandeling van het nieuw ingerichte recreatiegebied Hooge Nesse/Veerplaat en de aftrap van Groen doet Goed in Zwijndrecht.

De regio IJsselmonde heeft nog meer mooie recreatiemogelijkheden nu de nieuwe inrichting voor recreatiegebied Hooge Nesse/Veerplaat is afgerond. De vele nieuwe sport- en spelfaciliteiten zijn aangelegd met veel aandacht voor duurzaamheid. Zij bieden daarnaast mogelijkheden voor natuurbeleving tijdens het sporten en spelen. De combinatie van factoren maakt Hooge Nesse-Veerplaat een aantrekkelijk toevluchtsoord voor zowel natuurliefhebbers als sportbeoefenaars.

Programma
'Kom spelen, sporten en ontdek de natuur in de Hooge Nesse.'
Woensdag 6 juli is er tussen 14:30 en 17:00 uur een actief en gezellig programma voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, verzorgd en begeleid door sportverenigingen en vrijwilligers uit Zwijndrecht. De speelpolder op de Hooge Nesse wordt geopend met extra leuke  speelmogelijkheden voor kinderen.

Kinderen van basisschool De Twee Wieken uit Zwijndrecht hebben meegeholpen met het ontwerp van de speelpolder. Er zijn sporten met onder andere discgolf en honkbal. Kinderen kunnen de natuur ontdekken met het maken van een bijenhotel, bloemenschilderij en een wilgentunnel. Alle activiteiten zijn gratis.

Aanmelden en informatie loopt via www.toppiecoach.nl.

Tijd en locatie
14:30 Aankomst kinderen, aanmelden bij sportcoach in de speelpolder
15:00 uur: Officiële openingshandeling door Han Weber, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, Henk Mirck plaatsvervangend voorzitter Natuur- en recreatieschap IJsselmonde en wethouder gemeente Zwijndrecht, Jolanda de Witte, wethouder gemeente Zwijndrecht
15.15 uur Ronde 1 natuur- en sportactiviteiten voor kinderen
16.15 uur Ronde 2 natuur- en sportactiviteiten voor kinderen
17:00 uur: Ophalen gadget en einde programma

Locatie: Hooge Nesse, Veerweg 10, Zwijndrecht. Nabij Hotel ARA.

Kwaliteitsimpuls
Duurzaamheid, bewegen en natuureducatie voor alle leeftijdsgroepen zijn drie leidende thema’s binnen het project ‘Kwaliteitsimpuls Hooge Nesse/Veerplaat’. Op de Hooge Nesse kunnen bezoekers genieten van de natuur. Het biedt diverse mogelijkheden voor natuureducatie. Naast een speelbos zijn er veel aantrekkelijke struinpaden.

De Veerplaat is gericht op sportieve recreatie met nieuwe faciliteiten als een beweegtuin, een beachsportveld, een bootcamproute en wandel- en fietspaden.

Samenwerking
Natuur- en recreatieschap IJsselmonde heeft samen met Stichting Hooge Nesse/Veerplaat de afgelopen maanden recreatiegebied Veerplaat heringericht met veel sportieve faciliteiten. Met de programma’s ‘Bewegen in het groen’ en 'Groen doet goed' willen de stichting en gemeente Zwijndrecht ervoor zorgen dat meer mensen dit gebied ontdekken, gebruiken en recreëren in het groen. De inzet van toegewijde vrijwilligers en verenigingen zijn daarbij onmisbaar. De drie partijen hebben gezamenlijk geïnvesteerd en hebben voor deze ontwikkeling subsidie ontvangen van de provincie Zuid-Holland.

Groen doet Goed
Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen tien Zuid-Hollandse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Zuid-Holland. Samen zorgen zij ervoor dat kinderen met hun ouders/verzorgers tussen 4 en 12 in de (grote) steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.

Wanneer?
6 juli 2016 van 14.30 tot 17.00 uur
Organisator
De Hoge Nesse
Locatie:
De Hoge Nesse
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.