Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Hoe ga je om met onttrekking aan de ouderlijke macht?

Hoe ga je om met onttrekking aan de ouderlijke macht?

KOPSke koffie is een maandelijkse lotgenotencontactavond voor ouders die na een scheiding (vrijwel) geen contact meer hebben met hun kinderen en/of klem zitten met jeugdzorg.

KOPSke koffietijd zorgt voor een luisterend oor. Je ontmoet lotgenoten en kunt ervaringen uitwisselen. Niets moet, maar je zult ervaren hoe fijn het is om (h)erkenning te krijgen voor jouw problemen.

Behoefte aan meer kennis? Met regelmaat zorgen wij voor afwisselende en leerzame lezingen van deskundigen, aansluitend aan KOPSke koffietijd.

KOPSke koffie op 6 juli:
19.00 - 20.00 uur: KOPSke koffietijd, ontmoet lotgenoten en deel ervaringen
20.00 - 21.30 uur: Lezing door Andre Apistola (advocaat) en Patrick Hartog (ervaringsdeskundige)
21.30 - 22.00 uur: Napraten/Vragen? Met vragen over ouderverstoting of jeugdzorg kun je tijdens deze koffiebijeenkomsten terecht. Er is altijd iemand van Stichting KOPS aanwezig om jou te woord te staan. Weten wij het antwoord niet direct? Wij hebben een team van professionals achter ons staan, die ons aan de antwoorden helpen. Jouw vragen kunnen wij meenemen in workshops en op onze website/social media (uiteraard anoniem). En zo helpen wij niet alleen jou, maar ook alle andere lotgenoten en professionals.

Lezing door deskundige
Je bent gescheiden van je ex-partner, maar je blijft altijd ouders van jullie kinderen. Toch kan je ex-partner jouw ouderrol flink frustreren. Wij nodigen (ervarings-)deskundigen uit, die jou meer vertellen over (problemen rondom) scheiden, je rol als ouder of hun eigen verhaal met jullie delen. Steeds belichten we een ander thema. Je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Na afloop van de lezing is er nog mogelijkheid om na te praten met de aanwezigen.

6 juli:
Onttrekking aan de ouderlijke macht. Door Andre Apistola (advocaat) en Patrick Hartog (ervaringsdeskundige). Binnen verschillende facebookgroepen circuleerde de afgelopen tijd een filmpje van een radeloze vader. Een vader die het contact met de politie filmde. Totale onbegrip voor de instelling van deze agenten was het gevolg. Waar moet je naartoe, als de politie niet eens meer aan jouw zijde staat? Advocaat Andre Apistola en vader Patrick Hartog vertellen ieder vanuit hun eigen expertise en ervaring. Wat zijn jouw rechten als ouder? Moet je nu bij je advocaat zijn, als je jouw kinderen niet meekrijgt, zoals de politie vaak zegt? Of moet de politie ingrijpen, maar weten ze niet hoe? Wat wordt de politie hier eigenlijk over geleerd? En wat kun je doen als niemand meewerkt?

Gratis deelname
KOPSke koffietijd en de lezing kost jou niets. Voor het kopje koffie (of ander drankje) moet je wel betalen. Stichting KOPS is een non-profit organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Echter, om al onze doelstellingen te kunnen behalen, hebben wij geld nodig. Wil jij ook andere ouders helpen? Steun ons dan met een vrijwillige bijdrage in onze KOPSke koffie geldbus tijdens de bijeenkomst. Kom langs. Zit jij met vragen of wil jij meer weten over het (gemis van) contact met je kinderen na een scheiding of jeugdzorg? Wil jij jouw verhaal kwijt? Horen hoe andere lotgenoten het ervaren? Meld je aan en kom langs. Tickets zijn te verkrijgen via de aanmeldknop op http://onttrekking-aan-de-ouderlijke-macht.eventbrite.com. Wij zien jou graag op woensdag 6 juli. Stichting KOPS dankt Stichting Het Baken voor het beschikbaar stellen van hun locatie.

Wanneer?
6 juli 2016 van 19.00 tot 22.00 uur
Organisator
Stichting KOPS
0618070020
rob@stichting-kops.nl
Locatie:
Stichting Het Baken, Slagveld 99, Zwijndrecht
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.