Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expo Hans Brouwer / organist Leen van Breugel

Expo Hans Brouwer / organist Leen van Breugel

Op monumentendag zaterdag 10 september wordt de derde keer dit seizoen een open dag gehouden in de Pietermankerk, het kleine geliefde trouwkerkje aan Burgemeester Pijl Hogeweglaan. Van 12.00 tot 16.00 uur staan de deuren open voor bezichtiging. Het Stichtingbestuur bestaat uit mensen van het bedrijfsleven en van diverse kerken.

Hoewel het interieur van de kerk eenvoudig is te noemen, springen er toch enkele elementen naar voren, zoals de preekstoel uit 1690, het doopvont uit de vijftiende eeuw en de pastoorszerk. Op deze dag is er een expositie van schilderijen van monumenten, geschilderd door de Zwijndrechts schilder Hans Brouwer die Koning Willem Alexander geschilderd heeft. Dit portret hangt in de raadszaal van de gemeente Zwijndrecht. Naast de bezichtiging van het kerkje is er de permanente foto-expositie van de restauratie. Er zijn ansichtkaarten te koop 
van de Pietermankerk. Een muzikale bijdrage op het nieuwe orgel zal deze middag zijn van Leen van Breugel, die in vele kerken van Zwijndrecht speelt. 

Wanneer?
10 september 2016 van 12.00 tot 16.00 uur
Organisator
Pietermankerk
078- 6101798
Locatie:
Burgemeester Pijl Hogeweglaan 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.