Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Week van de Alfabetisering in de bibliotheek

Week van de Alfabetisering in de bibliotheek

Maar liefst 1 op de 9 Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. De Bibliotheek AanZet maakt samen met haar taalpartners serieus werk van dit probleem. Dit gebeurt het hele jaar door, maar tijdens de Week van de Alfabetisering van 5 t/m 11 september besteedt zij hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan.

Zo is er op dinsdag 6 september een Taalcafé in Bibliotheek Walburg Zwijndrecht. Op donderdag 8 september, van 12.00 tot 14.00 uur organiseert het Netwerk Taalaanbieders Zwijndrecht een feestelijke Taallunch in het Hart van Meerdervoort in Zwijndrecht. Hier is op vrijdag 9 september ook de Verteller van het Jaar, Eric Borrias, te gast van van 9.00 tot 12.00 uur.

Taalcafé
In de Week van de Alfabetisering wordt het nieuwe cursusseizoen van Taalcafé Walburg Zwijndrecht afgetrapt. Tijdens deze gezellige middag van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek kunnen bezoekers alvast oefenen met allerlei taalspelletjes die dit jaar op het programma staan. Aanmelden kan via de balie van de Bibliotheek.

Taallunch
Op donderdag 8 september, van 12.00 tot 14.00 uur organiseert het Netwerk Taalaanbieders Zwijndrecht een feestelijke Taallunch met netwerkpartners in het Hart van Meerdervoort. Taalheld van 2015, Jacqueline Blase, vertelt daarbij hoe je je organisatie toegankelijker kunt maken voor laaggeletterden.

Eric Borrias vertelt
Op vrijdagochtend 9 september, van 9.00 tot12.00 uur vertelt Eric Borrias, Verteller van het Jaar 2016, een mooi verhaal in het Hart van Meerdervoort. Aansluitend gaan de bezoekers in twee groepen uiteen om de vertelkunst en het creatieve aspect van verhalen te ontdekken.

 Kijk voor meer informatie over deze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Wanneer?
Van 5 september 2016 00.00 uur tot 11 september 2016 00.00 uur
Organisator
Bibliotheek Aan Zet
Locatie:
Perkstraat 57b
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.