Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bodemdiertjes: natuuractiviteit voor de jeugd

Bodemdiertjes: natuuractiviteit voor de jeugd

Het gehele jaar door organiseert IVN natuuractiviteiten voor de jeugd van 8-12 jaar. NB: Voor jongere kinderen minder geschikt. Een zaterdag- en/of een woensdagmiddag van de maand maken de kinderen met hun (groot) ouders op een ongedwongen manier kennis met de natuur in hun directe omgeving.

We vinden het belangrijk dat kinderen hierbij zelf dingen kunnen ontdekken. Vast onderdeel is een onderzoek, spel of opdracht. Per maand wordt een onderwerp gekozen dat aansluit op het seizoen: vogels, vlinders, waterdiertjes, planten, bomen…..

Vandaag is het thema : Bodemdiertjes

De ingang naar het parkeerterrein voor auto´s is aan de Munnikensteeg nabij de Devel. De ingang is met een bord aangegeven.

Hij is er weer: een themamiddag, bedoeld voor de jeugd vanaf 6 jaar. Jonger dan 6 jaar? Dan begeleiding meebrengen. Ook volwassenen zijn natuurlijk hartelijk welkom. Toegang is gratis. Materialen zijn aanwezig, je hoeft niets mee te brengen.

Hoe zien bodemdiertjes er uit? Hoeveel poten hebben ze? Waar zitten de ogen? Jullie gaan opzoek naar alles wat kruipt en kriebelt. We gaan struinen door het hele park. Gezellig op pad. Aan het einde bespreken we wat we hebben ontdekt en we sluiten de middag af met wat lekkers en drinken.

Kijk voor meer informatie in de folder van Scharrelkids

Wanneer?
21 september 2016 van 14.45 tot 16.15 uur
Locatie:
Develpad 169
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.