Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Symposium: kan hersenletsel leiden tot huiselijk geweld?

Symposium: kan hersenletsel leiden tot huiselijk geweld?

Deze vraag staat centraal op het symposium dat Stichting Drechtzorg organiseert op dinsdag 11 oktober om 17:00 uur bij de Swinhovegroep aan de Plantageweg 3 in Zwijndrecht

Grote namen
Stichting Drechtzorg is het samenwerkingsverband van zorgverleners in de regio Waardenland en richt zich op het oplossen van knelpunten in de transmurale zorg. Drechtzorg heeft voor dit symposium gerenommeerde sprekers vastgelegd die ieder vanuit hun expertise naar de relatie tussen hersenletsel en huiselijk geweld zullen kijken.

Een van die sprekers is Ben van Cranenburgh, neurowetenschapper. Hij zal ingaan op de relatie tussen het beschadigde deel van de hersenen en de kans op het ontwikkelen van agressie en geweld bij de patiënt. Ook het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) verleent haar medewerking. Maartje Keijzer (NHG), theaterwetenschapper/dramaturg en trainer non-verbale communicatie geeft samen samen met Nard Verdonkschot, acteur, schrijver en regisseur, op aansprekende wijze een korte introductie in de methode “geweldloze communicatie”.

Verdiepingsrondes
De aanwezigen kunnen na het plenaire deel zich verdiepen in een van de onderwerpen die aansluiten bij hun interesse of werkveld in een zogenoemde verdiepingsronde. “Professionals in NAH”, dé organisatie voor ondersteuning aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, neemt ook een verdiepingsronde voor haar rekening. Zij zullen ingaan op grensoverschrijdend gedrag, zoals bijvoorbeeld agressie of andersoortige ontremming. De deelnemers krijgen informatie over de achtergronden van het ontstaan van dergelijk gedrag, een aantal zinvolle maatregelen én een juiste attitude.

Wel eens in een brein gekeken?
Soms zou je wel eens een kijkje in iemands hoofd willen nemen. Nou, dat kan! Het megabrein van de Hersenstichting zal tijdens het symposium toegankelijk zijn voor de bezoekers. (red: foto meegeleverd). Het opblaasbare Megabrein is maar liefst 4 meter hoog en 6 meter lang. U kunt er gewoon doorheen lopen! Op de binnen- en buitenkant van deze hersenen vindt u informatie over de werking van de hersenen en over allerlei hersenaandoeningen.

Programma en aanmelden
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan voor het hele programma en alle verdiepingsrondes op de site van Stichting Drechtzorg www.drechtzorg.nl Daar kunt u zich tevens inschrijven voor dit symposium.

Wanneer?
11 oktober 2016 van 17.00 tot 00.00 uur
Organisator
Stichting Drechtzorg
Locatie:
Plantageweg 3
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.