Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start 4 gesprekken over Liberaal Christendom

Start 4 gesprekken over Liberaal Christendom

Een liberale, ruimdenkende en tolerante vorm van christelijk geloven is gangbaar in brede lagen van de Nederlandse kerken. Maar waar het liberale jodendom publiekelijk op veel sympathie kan rekenen en we vandaag de dag uitzien naar een liberale islam, komt zoiets als liberaal christendom tot op heden nauwelijks in beeld. In afwisseling met ds. Tineke Don en ds. Eric Matser willen we samen kijken wat liberaal christendom inhoudt en of wij ermee in gesprek kunnen komen.

Het boek Liberaal christendom: ervaren, doen, denken staat daarbij centraal. Wij zullen enkele hoofdstukken / passages daaruit met elkaar lezen en erover in gesprek gaan. Vragen als:

  • hoe kunnen we vandaag de dag van G’d spreken,
  • met de Bijbel omgaan en
  • vanuit christelijke inspiratie leven

komen daarbij aan de orde. Begeleiding: ds. Tineke Don en ds. Eric Matser.

Bij voldoende belangstelling zijn er in het voorjaar van 2017 nog 4 avonden.

Wanneer?
18 oktober 2016 van 19.30 tot 21.30 uur
Locatie:
Develhof, Laan van Nederhoven 21
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.